Voormalig-burgemeester Bethlehem Vera Baboun.

Professor Vera Baboun is een inspirerend figuur uit Bethlehem.

Vera Baboun is een burgemeester met een boodschap. Haar man werd in het conflictgebied opgepakt en omgebracht door de inlichtingendienst.  Ze raakte niet verbitterd en koos voor een totale levenswending van engagement en toewijding. Hierbij had ze 3 uitdagingen voor ogen. Mensen helpen, haar eigen stad Bethlehem promoten en  gelijke kansen geven aan alle vrouwen in de samenleving. 

Leefomstandigheden Bethlehem

Bewoners van Bethlehem worden door een muur in hun sociale contacten belemmerd. Deze situatie is niet zo gunstig te noemen. Het vergroot de kans op polarisering en radicalisering in een gebied.  Vanuit dat gevoel, offert ze haar leven dan ook volledig op en wil ze zo veel als mogelijk deuren open houden om  een gunstig onderhandelingsklimaat ten voordele van de inwoners te bekomen.  Onophoudelijk wordt er onderhandeld over de aanvoer van water en elektriciteit en voor het ophalen van het huisvuil…

Mideast-Israel-Palest_Horo-31-1024x640

Werken aan een toekomst voor jonge mensen.

Daarnaast wil ze zich verder blijven inzetten om de Palestijnse samenleving te laten groeien.  Met hierbij één doel voor ogen.  Jongeren moed geven om positief naar de toekomst te kunnen kijken. Zo wordt er werk gemaakt om jongeren op school goed onderwijs aan te bieden.

Bronnen van liefde.

Mevrouw Baboun heeft zich laten inspireren door de figuur van Jezus van Nazareth en/of profeet Isa. Ze put kracht en moed uit  de symboliek van verhalen en andere referentiewerken om geestelijk boven alle vormen van geweld te staan. Hierdoor kan ze een antwoord bieden op de problemen waarmee ze dagdagelijks geconfronteerd wordt. Haar devies luidt: “Vanuit het lijden, de genade tot leven brengen.”  Vera Baboun was een burgemeester van en voor iedereen. Van moslims, joden, christenen, humanisten en mensen met andere levensbeschouwingen. Vaak stond  ze mee aan de aftrap van dit initiatief. Afscheid nemend van het vredeskind, wil ze de hoop uitdragen, om mensen met deze positieve boodschap te kunnen bereiken.

Voormalig-Burgemeester Vera Baboun is als een ster aan de hemel, die het licht laat schijnen over het goede nieuws uit Bethlehem.