De reis naar het Midden Oosten.

Een verre reis naar het Midden Oosten? Met een ervaren gids?  Het kan.

Droomde je ooit van een om mee te gaan naar het Heilig Land? Kan je rond de paasperiode wat tijd vrijmaken voor een onvergetelijke reis? Wil je al ooit eens Jeruzalem met eigen ogen zien?  Ga mee met het vredeslicht naar Israël en Palestina.

Maak van de gelegenheid gebruik om kennis te maken met historisch waardevolle plaatsen, met een groep gemotiveerde mensen. Er zijn spontane ontmoetingen met mensen. Wie wat religieuzer is aangelegd komt eveneens aan zijn of haar trekken. Voor wie wenst maken we tijd vrij voor spiritualiteit en ontmoetingen tussen mens en hetgeen wat mensen met elkaar kan verbinden.  Je maakt kennis met verschillende religies. Je begrijpt en ziet met eigen ogen hoe en waar de verhalen van Jezus zich afspeelden. Het eten is heerlijke en tijdens deze zonovergoten ries is er kans vooreen gezellige babbel en aangrijpende ontmoetingen.

Het spreekt vanzelf dat ons ‘Heilig Land’ een smeltkroes is van culturen en religies, waarin Joden, Moslims en Christenen op zoek zijn naar een harmonieus samen-leven.

Onze pelgrimstocht is voor de plaatselijke Christenen een hart onder de riem en voor de niet-Christenen een teken van de hoop die wij uitdragen dat ooit eens dat ‘nieuwe Jeruzalem’ komt, de stad die het hart wordt van alle volkeren die er thuis mogen komen, de stad van de ‘liefde’, waar God woont voor eeuwig.

En gevaarlijk is het er helemaal niet! Misschien bestaat er geen veiliger land om heen te reizen dan Israël. In samenwerking van de vrienden van Nazareth kan je mee met de groepsreis, begeleidt door een ervaren gids. Renaat de Paepe is niet alleen priester, maar ook een motorliefhebber, kent het Belgisch leger bijzonder goed als gewezen aalmoezenier van onze strijdkrachten en is thuis in elk gespreksonderwerp.

Ga je mee? Ga dan hier naar de website van Renaat.

Voor meer informatie over de reis klik hier