steunpunt Ieper

763
siegen4

Het vredeslicht komt ook in 2019 naar IEPER

Het vredeslicht komt naar Ieper en…  Jij bent erbij?

Het vredeslicht wordt jaarlijks vanuit Bethlehem via Israël overgevlogen naar Europa, meer bepaald Oostenrijk. Vandaaruit wordt het verder verspreid over Europa. De idee achter het initiatief is dat mensen het Vredeslicht met elkaar delen, over grenzen, over leeftijden, religies,… heen. Het Vredeslicht brengt mensen samen in deze donkere periode van het jaar. Op 20 december aanstaande komt het Vredeslicht voor de tweede keer naar Ieper. Een delegatie Ieperse scholieren gaat het Vredeslicht de dag voordien ophalen in de Ieperse zusterstad Siegen en brengt het vanuit Duitsland tot bij ons.  Het Vredeslicht wordt op vrijdag 20 december om 18 uur ter hoogte van de Rijselpoort overhandigd aan het Ieperse stadsbestuur. Daar wordt het licht voor een eerste keer gedeeld met alle aanwezigen. De stad voorziet in 100 lantaarns om het licht naar de binnenstad te brengen. De stad zoekt dus 100 inwoners van de stad, jong en oud(er) om deze lantaarns te dragen.  Maar uiteraard is iedereen welkom om met fakkels, kaarsen, lantaarns tegen 18 uur naar de Rijselpoort te komen om het Vredeslicht met elkaar te delen en daarna te voet over de Vestingen via de Menenpoort naar de binnenstad te brengen.

Schermafdruk van 2019-12-05 16-54-15

Vredeswake.

In de kazematten in de Bollingstraat wordt aansluitend op de lantaarntocht een korte Vredeswake georganiseerd en kan iedereen zijn/haar Vredesboodschap neerschrijven in het Vredesregister van de stad op 20 december opent. Tot slot wordt er geklonken op de Vrede.

Permanent Vredeslicht in Flanders Fields Museum.

Na de wake wordt het Vredeslicht opgesteld in de inkomhal van het In Flanders Fields Museum waar iedereen die het wil het Vredeslicht tot op 31 december kan ophalen om het te delen met familie, mensen uit de vereniging, de instelling,…  Uiteraard blijft het ook mogelijk om een boodschap in het Vredesregister te schrijven.
Word jij één van de 100 lantaarndragers?
Inschrijven kan via vrede@ieper.be of 057 239 459
siegen3
763
sp11
Ieper logo

Voor meer inlichtingen Filip Deheegher  Diensthoofd Vrede Ieper.  Sint-Maartensplein 3   8900 Ieper tel. 057 239 459    vrede@ieper.be

Verdeelpunten Ieper Vredesstad!

in

Permanent Vredeslicht

Na de wake wordt het Vredeslicht opgesteld in de inkomhal van het In Flanders Fields Museum waar iedereen die het wil tot op 31 december 2019 het Vredeslicht kan ophalen om het te delen met familie, mensen uit de vereniging, enz….… Uiteraard blijft het ook mogelijk om een boodschap in het Vredesregister te schrijven.  Er wordt gevraagd om een kandelaar en een kaars mee te brengen om het vuur te transporteren. . Indien u over geen lantaarn beschikt, kan u bij ons een transportlicht kopen aan €4. (zie rubriek materialen hieronder)

Vredeslicht bij de Protestantse gemeenschap.

Verdeling van het vredeslicht in Protestantse kerk zondag 22 december 2019 Ieper: Voor alle belangstellenden uit alle levensbeschouwingen.

Organisatie: Protestantse Kerk Ieper
naam verantwoordelijke : dr. Eleonora Hof
Email: eleonora.hof@gmail.com
Telefoon: 0493848689
Adres waar het Vredeslicht zal verdeeld worden: Beluikstraat 19 Ieper
Datum : zondag 23-12-2019 van 10 tot 11 uur in de voormiddag Graag nodigen wij zo veel mogelijk mensen uit naar deze kerkdienst.

763