steunpunt Ieper

763
siegen4

Het vredeslicht komt ook in 2019 naar IEPER

Op Vrijdag 20 december 2019 komt het Vredeslicht voor de tweede maal naar de kattenstad.
Vorige jaar brachten jongeren uit Duitsland 100 jaar na de oorlog voor het eerst het vredeslicht naar Ieper. Met lantaarns brachten een 100 tal mensen van aan de Rijselpoort het licht tot in het centrum van de stad. Dit jaar wordt, wegens het succes van vorig jaar, een hertekening van het parcours overwogen. Daarenboven kunnen ook andere gemeentebesturen uit de streek wat nauwer betrokken worden bij het initiatief.
Ook dit jaar is de stad op zoek naar een 100-tal vrijwilligers om het licht naar het centrum van de stad te brengen.
17. friedenslicht_2015-0a45f5dab8770e137e2ed6a5fc2cf831 basel

Vredeswake.

Op de binnenkoer van de Lakenhalle wordt aansluitend op de lantaarntocht een korte Vredeswake gehouden en kan iedereen zijn/haar Vredesboodschap neerschrijven in het Vredesregister dat de stad op 21 december opent. Tot slot wordt er geklonken op de Vrede.

Permanent Vredeslicht in Flanders Fields Museum.

Na de wake wordt het Vredeslicht opgesteld in de inkomhal van het In Flanders Fields Museum waar iedereen die het wil tot op 31 december het Vredeslicht kan ophalen om het te delen met familie, mensen uit de vereniging of de instelling waar men voor werkt. ,…  Word jij één van de 100 lantaarndragers?
Inschrijven kan via vrede@ieper.be

Het is de bedoeling om vooral de inwoners de kans te geven om een stukje van dit vredeslicht mee te nemen  naar huis. De vierkante centimeter die het vredeslicht groot is, kan op die dag dan hopelijk thuiskomen in het hart van veel mensen.

siegen3
763
sp11

Programma 20 december 2019.

(Wordt nog aangepast)

13u00: aankomst jongeren uit Siegen in Ieper– welkom in stadhuis –  schijven van vredesboodschap door de Duitse en de Ieperse jongeren :  16u45  vertrek naar de Rijselpoort. 17u00: officiële overhandiging van het Vredeslicht.   17u15: vertrek Duitse jongeren naar Siegen.  17u15: vertrek naar de Lakenhalle met lantaarns 17u45: aankomst in de Lakenhalle.

  • Lantaarns worden in de vorm van het Vredesteken op de binnenkoer gezet
  • Duiding van het initiatief “Het Vredeslicht”
  • Een jongere leest de tekst die in de namiddag geschreven is.
  • Muziek – zang – poëzie –  5 minuten stilte.
  • Mogelijkheid om het Vredesregister te ondertekenen en het Vredeslicht te delen, mee te nemen naar huis, de vereniging, de kerk, de instelling…
  • Klinken op de Vrede

Ieper logo

Voor meer inlichtingen Filip Deheegher  Diensthoofd Vrede Ieper.  Sint-Maartensplein 3   8900 Ieper tel. 057 239 459    vrede@ieper.be

Verdeelpunten Ieper Vredesstad!

in

Permanent Vredeslicht

Na de wake wordt het Vredeslicht opgesteld in de inkomhal van het In Flanders Fields Museum waar iedereen die het wil tot op 31 december 2019 het Vredeslicht kan ophalen om het te delen met familie, mensen uit de vereniging, enz….… Uiteraard blijft het ook mogelijk om een boodschap in het Vredesregister te schrijven.  Er wordt gevraagd om een kandelaar en een kaars mee te brengen om het vuur te transporteren. . Indien u over geen lantaarn beschikt, kan u bij ons een transportlicht kopen aan €4. (zie rubriek materialen hieronder)

Vredeslicht bij de Protestantse gemeenschap.

Verdeling van het vredeslicht in Protestantse kerk zondag 22 december 2019 Ieper: Voor alle belangstellenden uit alle levensbeschouwingen.

Organisatie: Protestantse Kerk Ieper
naam verantwoordelijke : dr. Eleonora Hof
Email: eleonora.hof@gmail.com
Telefoon: 0493848689
Adres waar het Vredeslicht zal verdeeld worden: Beluikstraat 19 Ieper
Datum : zondag 22-12-2019 van 10 tot 11 uur in de voormiddag Graag nodigen wij zo veel mogelijk mensen uit naar deze kerkdienst.

763