Doe mee aan de tocht van het vredeslicht: Deinze-Brugge/Kortrijk

Het vredeslicht wil mensen motiveren om tussen Kerstmis en nieuwjaar een eenvoudige, maar een persoonlijke en actieve bijdrage op te nemen om warmte, vreugde, licht en hartelijkheid aan alle mensen door te geven. We oriënteren ons op de dialoog ten dienste van de vrede. Het Vredeslicht staat open voor elke levensbeschouwing. Gesteund door televisiezenders als ARD 1 ORF en het Zwitserse SFR wordt het lopend vuurtje overgebracht van Palestina naar onze streken. Via Wenen, Munchen, Frankfurt en Keulen, bereikt het via Aken uiteindelijk ons land. Op dinsdag 17 december om 18u wordt de waakvlam vanuit het stadhuis uit Deinze richting Brugge doorgegeven van de ene loopvereniging naar de andere. Zowel de atletiekverenigingen uit Brugge, Oostkamp (Flac), Beernem (Berverhout) en JC Aalter worden betrokken bij het gebeuren.
Het vredeslicht wordt verdeeld in meer dan 30 Europese landen en gaat doorheen moeilijke zones zoals het grensgebied tussen Palestina en Israël, het grensgebied tussen Mexico en Amerika en het speelde ook een grote rol in het herenigingen van West-en Oost Berlijn. Het vredeslicht neemt de strijd tegen eenzaamheid hoog in het vaandel. We zijn ervan overtuigd dat het zich aansluiten bij een wandelclub, een joggingclub of een atletiekvereniging een heel mooi zingevend alternatief is.
We zijn nog op zoek naar een aantal sportievelingen die de afstand van Deinze naar Aalter willen overbruggen. Een afstand tussen de 8 en 10 kilometer.
Loop het vredeslicht over naar Aalter ….. en misschien naar Gent?
Meer info:  https://vredeslicht.be/de-tocht-van-het-licht-deinze-kortrijk-brugge/

Evenement Details
  • Begin datum
    17 december 2019 18u00
  • Eind datum
    17 november 2019 19u00