Ieper haalt het vredeslicht in Siegen (D) op.

Het vredeslicht 2019 komt in Ieper rechtstreeks vanuit Duitsland.

Tientallen jaren geleden was Ieper een slagveld. De herdenkingen van die oorlog zijn achter de rug. Voor velen is een einde gekomen aan de reeks van herdenkingen die werden gehouden naar aanleiding van wat men noemt “de grote oorlog”

Maar Ieper is voor veel mensen meer dan een herdenkingsstad alleen. Ook de inwoners uit deze streek gaan op zoek naar plaatsen waar positief nieuws te rapen valt.

Een handvol jongeren zakken dezer dagen af naar het Duitse Siegen.  Donderdag krijgen ze het vredeslicht uit de handen van de burgemeester uit de partnerstad. Tegen vrijdag 20 september zou de nieuwe burgemeester van Ieper het vredeslicht in ontvangst kunnen nemen.  Ze doen dit nadat vorig jaar een 8-tal Duitse jongeren het vredeslicht naar de stad brachten, als teken van verbondenheid. 100 jaar na het beëindigen van de oorlog kon dit wel tellen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Duitsland is ondertussen voor ons een bijzonder bevriend land geworden. De vriendschappelijke band tussen partnerstad Siegen (De) en Ieper (B), wordt hierdoor extra in de verf gezet.

 

Evenement Details
  • Begin datum
    20 december 2019 18;00
  • Eind datum
    20 december 2019 21:00
  • Categorie
Sponsors