Ieper wacht op het mooiste geschenk uit haar geschiedenis.

Mensen uit Ieper verwelkomen 100 jaar na de oorlog, het vredeslicht.

Tientallen jaren geleden was Ieper een slagveld. De herdenkingen van die oorlog zijn achter de rug. Voor velen is een einde gekomen aan de reeks van herdenkingen die werden gehouden naar aanleiding van wat men noemt “de grote oorlog” Met respect kijken we naar mensen van de brandweer die dagelijks een expertise hebben opgebouwd van herdenkingsmomenten aan de Menenpoort.

Maar Ieper is voor veel mensen meer dan een herdenkingsstad alleen. Ook de inwoners uit deze streek gaan op zoek naar plaatsen waar positief nieuws te rapen valt. In het licht van ieders persoonlijke zoektocht naar geluk en verbondenheid, ontstond er 3 jaar geleden voor de stad Ieper een wens. Deze wens gaat binnenkort in vervulling.

Ieper ontvangt het internationaal vredeslicht. En het vredeslicht zal worden aangeboden door jongeren uit Duitsland. Vrijdagmorgen 21 december overbruggen 8 jongeren van de Duitse Scouts en 4 volwassenen een rit van 431 kilometer. Ze komen met een boodschap:

“We willen graag met het vredeslicht verder bouwen aan de toekomst van Europa. We wensen dat alle mensen uit de samenleving kiezen om met elkaar in dialoog te gaan. Het vredeslicht is hiertoe een middel, waardoor, over nationaliteiten en levensbeschouwingen heen, mensen elkaar kunnen ontmoeten. We hopen met het vredessymbool, aan te meren in elke stad,  die inspanningen levert, om mensen naar waarheid, geloof en liefde met elkaar te verbinden.”

 

 

 

 

 

 

 

 

Dat het uitgerekend 100 jaar na de oorlog, jongeren zijn uit Duitsland, die het symbool komen overhandigen, maakt van dit gebeuren een bijzonder uniek gegeven. Duitsland is ondertussen voor ons een bijzonder bevriend land geworden. De vriendschappelijke band tussen partnerstad Siegen (De) en Ieper (B), wordt hierdoor extra in de verf gezet.

Burgemeester Jan Durnez neemt om 17u.  als eerste burgemeester van de stad Ieper, het internationaal vredeslicht in ontvangst. Het is de bedoeling om vooral de inwoners de kans te geven om een stukje van dit vredeslicht mee kunnen nemen naar huis. Ieper ontvangt binnenkort een mooi geschenk. De vierkante centimeter die het vredeslicht groot is, mag op die dag hopelijk thuiskomen in het hart van veel mensen.

Een klein signaal kan uitgroeien tot iets moois.

eerste verdeelpunt Ieper:  voor alle belangstellenden, niet alleen Protestantse gelovigen.

Organisatie: Protestantse Kerk Ieper
naam: dr. Eleonora Hof
Email: eleonora.hof@gmail.com
Telefoon: 0493848689
Adres waar het Vredeslicht zal verdeeld worden: Beluikstraat 19
Datum waarop het Vredeslicht zal verdeeld worden: 23-12-2018 van 10 tot 11 uur voormiddag.
Graag nodigen wij zo veel mogelijk mensen uit in deze kerkdienst.

Evenement Details
  • Begin datum
    21 december 2018 13:30
  • Eind datum
    21 december 2018 17:00
  • Categorie
Sponsors