Scouting België: Onthaal van het vredeslicht in Eupen

Onze Scouts brengen het vredeslicht tot in Eupen. Wie het vredeslicht als eerste wil verwelkomen, moet in Eupen zijn.  Zondag 15 december 2019 om 17u30 kan je ons vinden in de Protestantse kerk, Klosterbahn in Eupen centrum.

Daarna is er een viering in Louvain-la Neuve, Huy, Brussel en Luik.

Zoals elk jaar werken scouts met een thema. Het thema van het vredeslicht dit jaar is: “Vrede heeft diversiteit nodig – samen voor een tolerante samenleving”

Het licht is voor de Scouts bij uitstek het Kerstsymbool. Met de verlichting en transmissie van het vredeslicht vanuit Bethlehem, wordt – 25 jaar lang al – herinnerd aan de Kerstboodschap “vrede op aarde” en de missie om de vrede te realiseren. Vrede heeft diversiteit nodig! Om een ​​vreedzame samenleving te bereiken, hebben we tolerantie en openheid nodig om “naar elkaar toe te gaan”.

Het vredeslicht verbindt vele naties en religies op de ruim 4000 kilometer lange reis van Bethlehem naar Duitsland en de Benelux. Scouting België nodigt alle Scoutleden uit om het licht uit Bethlehem door te geven aan “alle mensen van goede wil”, beginnend op de 3de advent (16 december 2018). Het doet ons denken aan een oud Deens spreekwoord …..: “Wat heb je te verliezen wanneer je het vuur van een eigen brandende kaars doorgeeft aan een ander?”

 Tot welke levensbeschouwing of vereniging je ook hoort, je bent van harte welkom. We danken de scouts voor hun vele jaren van inzet. 

Evenement Details
 • Begin datum
  15 december 2019 14:00
 • Eind datum
  15 december 2019 19:00
 • Organizer
  Scouts België
 • Categorie
 • Address
  Klötzerbahn, 4700 Eupen