Florian Silbereisen.

Florian (Silbereisen)
TV icoon wiens achternaam je in Duitsland niet meer hoeft uit te spreken.

Op 10 jarige leeftijd stond deze tv-legende al op het podium. En toen al, werd snel duidelijk, dat hij over een aantal uitzonderlijke talenten beschikte.

Hij blies op jonge leeftijd het beroep van Showmaster nieuw leven in. Rudi Carrell, voor velen een tv legende, was onder de indruk toen Florian Silbereisen in zijn voetsporen trad.
Florian is een geboren entertainer. Want naast het bespelen van zijn accordeon, acteert en zingt hij als geen ander.
De Duitse Schlagermuziek werd nieuw leven ingeblazen. Hierdoor vonden miljoenen mensen terug de weg naar grote tv shows zoals Schlagerboomfestival en das grosse fest der Besten.

florian silbereisen

Hij sprong in Duitsland mee op de kar om ‘die Blauwe Engel’ een gezicht te geven. Dit is een vereniging die zich inzet voor mens en milieu. Florian koppelt dit engagement aan een aantal overtuigingen. …“De grote uitdaging is waarschijnlijk, om mensen ervan te overtuigen, dat ieder iets kan doen en dat elke kleinigheid telt”, vervolgde de tv- presentator.

florian silbereisen 3

In 2016 kreeg zijn loopbaan een nieuwe wending. Samen met Christoff en Jan Smit treedt op in bomvolle arena’s van meer dan 15 000 mensen. KLUBBB 3 werd geboren en deze formatie werd meteen een schot in de roos. Meezingen en meevieren, om mensen samen te brengen. Showmaster is mijn beroep, maar vieren doen we met z’n allen. Zijn grote droom wordt werkelijkheid. Florian werd doorheen de jaren heen een publiekslieveling, wiens achternaam je niet meer hoeft uit te spreken. In 2017 werd hij in Berlijn gelauwerd als de beste tv presentator in Duitsland. Hij ontving er de gouden Bambi.

florian 5

Dat we na Willem Ruis en Rudi Carrell een nieuwe showmaster van wereldformaat in ons midden hebben, zal niemand ontgaan zijn. Florian levert met “100000 lichter Adventsfest”, een belangrijk aandeel, om het vredeslicht voor te stellen aan een breed publiek.  Das Adventsfest 100 000 lichter is een productie van Jurgens TV en MDR Fernsehen in opdracht van ARD 1, SFR en ORF. Voor ons is deze show alvast een stimulans om met het vredeslicht aan de slag te gaan.

Bedankt Florian

florian silbereisen 4