Het federaal parlement 2018.

Het vredeslicht op bezoek in de wetstraat

Het was niet makkelijk, maar we hebben het toch voor elkaar gekregen.

Een vredeslicht, tot in het hart van het federaal Parlement loodsen? Het is wellicht niet iedereen gegeven. Op 19 december 2018 was het zover… Een garnizoen van 60 enthousiaste jonge vredesactivisten kwam aankloppen bij de deuren van het parlement. Onze sympathieke gidsen begeleidden ons doorheen de veiligheidszone. Ons land kwam die bewuste dag terecht in politiek zwaar onweer. Er ontstond onenigheid omtrent het migratiedossier. Wij van onze kant zagen de bui al hangen. Maar het onweer bleef uit en we kregen vooralsnog een leerrijke rondleiding.

parliament-3597438_1920

 

De kinderen kregen in het parlement een rondleiding aangeboden. Na dit leerrijk infomoment, werden we ontvangen door VLD voorzitter Egbert Lagaert  uit Merelbeke. Als dank voor het bezoek, schonken de kinderen aan de volksvertegenwoordiger de eerste kaars van het vredeslicht, voorzien van een opschrift in de 3 landstalen. Daarenboven bracht het vredeslicht een stille wind en ee moment van rust in deze politieke arena. De politiek is soms een harde stiel, maar politici zijn tenslotte ook mensen met gevoelens. Hoe groot de tegenstellingen tussen politieke partijen ook moge zijn.  Een licht met een boodschap van vrede komt ons inziens in het parlement nooit te vroeg en/of nooit te laat.

Egbert2

Volksvertegenwoordiger Egbert Lagaert zelf aan het woord.

Vandaag kreeg ik leuk bezoek van het vijfde leerjaar uit Nevele en basisschool Mijlpaal GO uit Drongen.  Ik mocht het Vredeslicht aansteken. Het Vredeslicht staat voor warmte, vreugde, licht en hartelijkheid. Iets wat ik graag steun, en zeker tijdens de periode tussen Kerst en Nieuw.

Daarna stelden de enthousiaste leerlingen mij allerlei vragen over het leven in de politiek, maar ook over mijn favoriete voetbalploeg 😉 Dank voor jullie bezoek! De toekomst is alleszins in goede handen.

Beste volksvertegenwoordiger Egbert. Wij van onze kant willen je van harte danken om tijd vrij te maken voor een groep van 60 kinderen. Van harte willen we u dan ook succes toewensen in je politieke loopbaan. We zijn fier dat we met het vredeslicht mochten langskomen.