Ik wil naar een activiteit van het Vredeslicht

171217_Friedenslicht_ZH_0210web

Inleiding

Jaarlijks worden een aantal activiteiten georganiseerd zodat mensen het vredessymbool ook in hun eigen streek kunnen verwelkomen. We doen dit in samenwerking met lokale besturen, verenigingen, levensbeschouwelijke gemeenschappen, het monastiek leven in abdijen en scholen.

Hoofdverdeelpunten

171217_Friedenslicht_ZH_0157web

In ons land wordt het vredeslicht ontvangen door een aantal hoofdsteunpunten. Het vredeslicht wordt geschonken aan de burgemeester van de stad / of de gemeente die namens alle inwoners het brandend vuur in ontvangst neemt. Dit symbool kan per fiets, boot, te voet, per trein of ander vervoermiddel worden aangebracht. Een het vredeslicht ter plaatse, wordt er nog een activiteit voorzien. Wil je weten waar de hoofdverdeelpunten zich bevinden?  Klik op het logo, om meer te weten te komen.

Boutersem

Brugge

Deinze

Koksijde

Ieper

Tongeren

Lokale initiatieven

Plaatselijke verenigingen en besturen kunnen zelf initiatieven nemen om het vredeslicht te verwelkomen en het vervolgens verder te verdelen. Dit kan door in je eigen gemeente of streek een verdeelpunt te openen. Wil je weten waar je het vredeslicht kan vinden? Klik dan op “Vredeslicht Mappy’. Ga dan met je cursor op het pijltje staan, dan krijgt u de nodige informatie. Heb je vragen, aarzel dan vooral niet om vrijblijvend informatie in te winnen.

Doe mee aan de vredesmars!

Unter-grosser-Beteiligung-wurde-das-Friedenslicht-in-die-250804

Waarom mijn initiatief als verdeelpunt melden bij ‘Vredeslicht.be’ ?

Overweeg je je activiteit te melen op onze website. Dan krijg je van ons de nodige tips en technische ondersteuning hoe en op welke wijze mensen het vuur veilig kunnen meenemen naar huis.

Omdat je verdeeladres geregistreerd staat op ‘Vredeslicht Mappy’, weten mensen je dan ook onmiddellijk te vinden. Verder kan je gratis een aantal Affiches bekomen van het vredeslicht. (Max 5 per verdeelpunt). En tot slot gebruik je als herkenningspunt ons logo zodat mensen je makkelijk weten te herkennen. Alvast veel succes toegewenst! Wens je meer info?