Ik wil meewerken …. Wat kan ik doen?

201704011110029630

We hebben interesse om mee te werken… Wat kan ik doen?

Heel wat jeugdverenigingen en parochies hebben de weg naar het vredeslicht al gevonden. Bij de hoofdverdeelpunten Tongeren, Kortrijk, Ieper, Brugge, Zedelgem en Boutersem is er met de komst van het vredeslicht een activiteit voorzien.

  • (Jeugd) Verenigingen, Scholen en Geïnteresseerden

Als (jeugd) Vereniging kan je zelf een verdeelpunt openen. En indien gewenst kan je de mensen verrassen door met het vredeslicht aan huis te komen.

Elk jaar kijken we uit om het vredeslicht te willen overhandigen aan  prominenten. België is een land van veel nationale en internationale instellingen. Indien een school hieraan wenst mee te werken, dan zijn er voor het overhandigen van het vredeslicht aan de plaatselijke autoriteiten, aan een minister uit de regering mogelijkheden voorhanden.

Wenst je het vredeslicht mee af te halen op zondag 15 december in Duitsland of Eupen. Laat gerust iets van je horen.

Ieder heeft zijn of haar eigen reden om mee te stappen met een Vredestocht. Dit is de wandel of looptraject waar het Vredeslicht van het ‘ene hoofdverdeelpunt’ wordt overgebracht naar het andere hoofdverdeelpunt.

FL2015-Basel-05
Friedenslicht2014-15
  • Parochies, moslimgemeenschappen, huis van de mens.

Tijdens de kerstperiode is het vredeslicht te gast bij een aantal eucharistievieringen, bijeenkomsten tijdens het vrijdaggebed in de moskee of in het huis van de mens. De priester, Iman of woordvoerder geeft een eigen levensbeschouwelijke toets mee aan het vredeslicht. Symboliek en religie kunnen samen gaan. Wie interesse heeft ….., Neem dan gerust met ons contact op. Wij doen het nodige. Tip: Breng het vredeslicht ook aan huis bij zieke mensen… (ziekenzorg)

  • Atletiek- en wandelclubs.

Het vredeslicht is op zoek naar wandelaars en sportievelingen om het Vredeslicht van Deinze over Aalter, Beernem, tot in Zedelgem te krijgen. Een afstand van ongeveer 50 km. De transfer van het vuur zal door fakkels worden overgedragen. Heb je zin om deze tocht mee te helpen organiseren?

Friedenslichtmarathon_Molln_2018
FLM17_WebA (85)
FLM17_WebA (71)
  • Stadsbestuur.

Het stadsbestuur kan een actieve rol spelen. Dit Vredesvuur kan beschouwd worden als een middel om mensen samen te brengen.

Stadsbestuur ontvangt een vredeslicht met genodigden.

DSC09116-1024x576
DSC09110

In middens wordt er wel eens verteld dat we moeten open staan voor integratie en dat we elkaar beter moeten leren kennen. Maar in de praktijk gebeurt dit zelden. Het aantal kansen tot samen komen bleef in het verleden misschien te beperkt. Vandaar dat het stadsbestuur van Osnabruck jaarlijks  levensbeschouwingen bijeen brengt rond ‘een vredeslicht’ . Waar mensen samen komen, worden afspraken gemaakt. Een mooiere invulling van de Ubunut-filosofie kan je niet krijgen. I am because of who we all are. Iedereen is een onderdeel van een groter geheel en wat we samen doen, doen we meestal beter, moeten ze gedacht hebben in Osnabrück. Kan deze bijeenkomst een stadsbestuur inspireren?