Hoofdverdeelpunt Eupen.

Hoofdverdeelpunt Eupen wordt wegens Corona pandemie uitgesteld naar December 2021.

Door de maatregelen van de Corona-pandemie, wordt de uitreiking dit jaar december 2020 in Eupen opgeschort. Het vredeslicht wordt vanuit Oostenrijk doorgegeven van de ene naar de andere groep mensen. Neem contact op met je hoofdverdeelpunt om vooralsnog het vredeslicht te bekomen.

Lumire de BethlŽem - Une dŽlŽgation de Scouts et Guides de France et d'ƒclaireuses et ƒclaireurs Unionistes de France vont ˆ Vienne (A) pour rapporter la Lumire - du 8 au 11/12/05
Temps ˆ Vienne
Photo © Jean-Pierre POUTEAU

Het verwelkomen van het vredeslicht in Eupen

In 1986 kwam het eerste vredeslicht aan in Oostenrijk. 9 jaar later, sloegen de internationale scoutsverenigingen vrijwillig de handen in elkaar, om het vredeslicht te verdelen over 25 landen. Ook een afdeling van de Scouts uit België brengt het vredeslicht tot in Eupen op zondag 13 december 2020. Het vredeslicht wordt onthaald tijdens een interchristelijke viering. Onder de mogelijke aanwezigen, Monseigneur Jean Pierre Delville, bisschop van Luik, die het initatief mee komt ondersteunen.  Het onthaal is zo aangepast, dat alle mensen er zich kunnen in vinden. In Eupen halen een aantal afdelingen die samenwerken met vredeslicht.be het licht op. Iedereen is er van harte welkom.

De scouts dragen het licht uit naar een aantal plaatsen in ons land. Dit is onder meer het geval naar Huy, Brussel, Louvain-la-Neuve en Luik. Via onze website proberen we mensen wegwijs te maken waar en wanneer men het vredeslicht kan vinden. Ook het netwerk van de scouts wordt in beeld gebracht, zodat iedereen voldoende geïnformeerd wordt. Op het kaartje vredeslicht mappy kan je de plaats waar het vredeslicht zich bevindt, makkelijk lokaliseren.