jogging lopen ultralopen

Lopers verbinden met het vredeslicht verschillende dorpen.
Van hand tot hand, van gemeente tot gemeente met je sprotclub. (foto friedenslichtlauf Deutschland)

Mededeling Covid 19 pandemie/ looptocht

Indien u activiteiten organiseert in het kader van het vredeslicht, hou er dan rekening mee dat u zich moet schikken naar de geldende coronamaatregelen.

En dat wil zeggen:

(1) verbod op samenscholingen van meer dan 4 personen,
(2) het respecteren van de afstandsregel van 1,5 m.;

(3) Ga in overleg met het gemeentebestuur of burgemeester.

Ben je sportief aangelegd en kriebelt het om het vredeslicht mee te dragen naar het volgende dorp of stad?  Word jij die schakel om het vredeslicht mee over Vlaamse wegen te verspreiden op sportieve wijze? Ben je in in staat om de 10 km te joggen of lopen zonder problemen? Grijp de kans om deel uit te maken van de mooiste, maar wellicht ook de langste menselijke ketting in van land. Want na 3800 km, ben jij misschien wel de schakel die ervoor zorgt, dat andere mensen de boodschap mogen ontvangen. Een goed voorstel om aan je collega’s van de sportvereniging voor te leggen?

De warmste ketting 15-19/12/ 2020
Denderleeuw Gent Torhout Brugge De Haan. Van hand tot hand, van ziel tot ziel (foto friedenslichtlauf Deutschland)

Een aantal sportieve prominenten, niet in het minst Jean Paul Praet, hebben hun medewerking al toegezegd. De man waarvan zijn recordtijd over de 100 km  in 1986  niet werd gehomologeerd. Drie keer verbrak hij het wereldrecord op de 100 km hardlopen, nooit kreeg hij de officiële erkenning. Ultraloper Jean-Paul Praet (64) uit Denderleeuw zette in 1986 een record neer dat zelfs nu, bijna 35 jaar later, nog steeds bovenaan de tabellen zou staan. Drie jaar later was het weer prijs. In 1992 werd zijn derde record eindelijk erkend, maar twintig jaar daarna werd zijn prestatie om een merkwaardige reden alsnog geschrapt. Volgend jaar verschijnt er een documentaire over zijn verhaal op Sporza. Die wordt momenteel opgenomen.

Wil je de prestatie van Jean Paul kracht bijzetten? Dan biedt het vredeslicht je hiertoe de kans. Schrijf je in en loop het vredeslicht naar de volgende groep.  Steun onze sport – ambassadeur in het vervullen van zijn opdracht: nl “Het overbrengen van het vredeslicht uit Bethlehem naar ‘zijn’ Torhout!”

inschrijving lopen
Neem je een deel van het parcours voor jouw rekening?

Dit lopend vuurtje weet zich een weg te banen dank zij jullie inspanningen. Daarenboven is er een mogelijkheid om de tocht te laten sponsoren wanneer jouw loopvereniging een goed doel heeft uitgekozen. Ben je bereid om deze kinderen te helpen? Wil je bijdragen tot het welslagen van dit project?…… Laat dan alvast iets van je horen.

Eerdere edities konden op veel bijval rekenen.
Jc De pinte, Jc Aalter, Atletiekclub Berverhout Beernem, Atletiekclub Brugge, Flac Oostkamp, verenigingen uit Boutersem deden vorig jaar al mee. In Beernem loodste Burgemeester Jos Sypre de sportvernigingen mee doorheen Beernem op weg naar Oostkamp.
Lopers van JC De Pinte zijn klaar om het vredeslicht over te brengen naar .......
In Boutersem heeft men de smaak te pakken.

Dit lopend vuurtje weet zich een weg te banen dank zij jullie inspanningen. Daarenboven is er een mogelijkheid om de tocht te laten sponsoren wanneer jouw loopvereniging een goed doel heeft uitgekozen. Ben je bereid om mee te werken aan het welslagen van dit project……; Laat dan alvast iets van je horen.