Laatste afspraken

Laatste Afspraken communie Nevele 2019

Beste ouders.
In dit schrijven maken we op vraag van een aantal ouders nog graag een aantal afspraken voor de eerste communie op zondag 19 mei 2019. Mijn verontschuldigingen voor de communicatie in telegramstijl. Maar anders zou deze brief te lang worden. Mocht u nog vragen hebben, 09/3808501 of 0496 68 48 67. U kan ook altijd terecht op mijn e-mail adres. (zie onderaan)
1) We vragen beleefd om tijdens de viering GSM toestellen ofwel uit te schakelen ofwel op trilfunctie te zetten tenzij er een gegronde familiale of medische redenen voorhanden zijn.
2) De viering begint om 11u00. Uw kind wordt verwacht om 10u35 aan de ingang van het oud klooster in Nevele. Ouders en grootouders mogen hun plaatsen opzoeken. Er zijn leerkrachten aanwezig om uw kinderen op te vangen.
3) Belangrijk om weten is dat ouders en grootouders gebruik kunnen maken van de parking aan onze school. (oude brandweerkazerne)
4) Er zal een groepsfoto worden getrokken voor de viering begint.
5) Wees voorzichtig met juwelen.
6) We raden ouders aan om hun kind een zakdoek mee te geven.
7) Laat uw kind voor de viering (thuis) nog even plassen.
8) Het is belangrijk om de dagen voor de viering de kinderen rustig te houden. Het gezin speelt hierin een belangrijke rol. Een goede planning kan iedereen goed gebruiken.
9) Op het einde van de viering, vragen we aan de ouders om nog even te blijven zitten. Kinderen proberen na de viering hun ouders op te zoeken. Het is goed om weten dat een kind van 6 jaar zich iets moeilijker weet te oriënteren. Daarom blijven de leerkrachten aanwezig in de kerk tot elk kind terecht is.
10) Vermoedelijke duur van de viering: 50 min tot 1u.
11) Gezinnen hebben voorbehouden plaatsen met witte kaartjes. Op de kaartjes zal staan: Vb: gezin Gust 4. Voor dit gezin worden dus 4 plaatsen voorzien. Grootouders mogen plaatsnemen op de overige plaatsen waar er groen kaartje ligt. Hierop staat geschreven: grootouders Gust (4). Tantes en Nonkels mogen plaats nemen achteraan de kerk. Het communieboekje mag je uiteraard als aandenken meenemen naar huis.
12) Ouders die wensen mogen uiteraard meezingen. Niets moet tijdens de viering. Alles kan. Met de CD heeft u wellicht een liedjesbundel meegekregen.
13) We wensen iedereen een heel aangenaam feest toe.
14) De eerste communie wordt gefotografeerd door een beroepsfotograaf. De foto’s worden op een afgesproken moment aangeboden. Er wordt ook een DVD gemaakt.
15) Met de eerste communie leggen we een link het liturgisch jaar. We nemen het evangelie van deze zondag die in alle kerken wordt gelezen. Het betreft een mooi evangelie geschreven door Johannes. “Ik geef je een nieuw gebod. ”. Heb elkaar lief”. Als eerste lezing nemen we het verhaal van de ontmoeting van Franciscus en de Sultan van Egypte. Deze ontmoeting zorgde ervoor dat 1000den soldaten niet betrokken werden bij een zinloos geweld in volle kruistochtperiode.
16) Er zijn redenen om deze mooie dag te vieren. Toch denken we aan de mensen die helaas niet aanwezig kunnen zijn omwille van medische redenen. Voor mensen die herstellende zijn, vertel het gerust verder dat we ook met hen in onze viering graag verbonden willen zijn.
17) De communie zelf wordt een mooi moment. Meneer pastoor kiest er voor om de communicant alleen naar voor te laten komen. Dit jaar hoeven grootouders niet mee te gaan naar voor met hun kleinkind.
18) Ik wil graag van de gelegenheid gebruik maken om vooral de priester te danken. Het is voor deze mensen een huzarenstukje om alle vieringen te willen verzorgen. Groot respect voor de priesters. De drukke paasperiode is nog maar net achter de rug, de eerste communies komen er aan en nadien is het aan de vormelingen. Bedankt meneer pastoor EH. van Luc Verhasselt hiervoor.
19) Indien mogelijk de liedjes nog eens inoefenen thuis.
20) Voor de viering zijn we nog een laatste hand aan het leggen met afspraken voor misdienaars enz… Ik zou u dan graag te woord willen staan mocht u nog een vraag hebben, maar een kwartiertje voor de viering is dit voor mij niet zo vanzelfsprekend meer. Indien mogelijk, gelieve hiermee rekening te houden, waarvoor dank.
21) De viering proberen we sober te houden. Er zijn een aantal elementen die doelbewust nog niet vast liggen. Daarom kan er tijdens de viering altijd iets mislopen. Ik heb m’n best gedaan om voor jullie en vooral voor de kinderen iets te willen betekenen. Graag wil ik u dan ook danken voor het vertrouwen.
21) De fotograaf neemt nadien contact op met de ouders wanneer u de foto’s kunt bekijken. Er volgt (van de fotograaf) nog een uitnodiging.
22) Kinderen die teksten moeten voorlezen, gelieve dit nog even te oefenen.
23) Dank aan ouders die aan die viering hebben meegewerkt.

In de hoop dat u mag meegenieten en meevieren. Een fijne dag nogmaals toegewenst aan allen. Gelieve dan ook op het thuisfront onze welgemeende felicitaties in ontvangst te willen nemen.

In de hoop je met deze info van dienst te zijn, wensen we u allen een goede voorbereiding toe van het feest. En hopelijk met mooi weer.
Indien uw kind om om het even welke reden niet aanwezig kan zijn op de communie, schrijf gerust een bericht naar GSM nummer 0496/684867

We duimen alvast samen mee…… Graag tot zondag. Als ik jullie nog met iets nog kan helpen. Laat het me gerust weten.

Met de meest vriendelijke groeten.
Meester Jan
0496/6848678
jan.bethune@proximus.be