overdracht vredeslicht.

Hoe bereikt het vredeslicht ons land ?

Het vredeslicht bereikt op een verschillende wijze ons land. Normaliter wordt het vredeslicht goed bijgehouden en pas de derde adventszaterdag overhandigd in Wenen aan iedereen die het wenst mee te nemen. Maar projectleider Günther Hartl maakt graag en uitzondering voor de goede vriend van Florian Silbereisen. Het vredeslicht wordt meegenomen op al de concerten van Christoffs kersttournee. Daarom wordt al begin december het vredeslicht met de auto 700 km de entourage van Christoff vanuit het Duitse Sühl naar ons land gebracht.

Soms brengt de ORF en het vredeskind uit Oostenrijk zelf een bezoek aan ons land om het aan de Europese instellingen en ons vorstenhuis in Brussel te overhandigen. In 2018 kreeg het vorstenpaar zijne Majesteit Koning Filip en hare Majesteit koningin Mathilde bezoek van de ORF delegatie. Klik hier voor meer informatie.

Daarnaast heb je het netwerk van de Scouts die elk jaar met de trein het vredeslicht vanuit Wenen tot in ons land. Dit internationaal treffen is het moment waarop het vredeslicht aan Scoutgroepen wordt vrijgegeven. Klik hier voor meer informatie. Het aan elkaar doorgeven van het vredeslicht van hand tot hand, brengt een extra dimensie met zich mee in het verhaal van het vredeslicht. In Nederland komt het vredeslicht in Venray aan, vlak tegen de Duitse grens in de buurt van Eindhoven. Vanuit deze plek wordt het vredeslicht in Nederland nog dezelfde dag gebracht naar alle uithoeken van het land. Het  vredeslicht voor Maastricht komt op sportieve wijze in de stad. Vanuit Aachen HBF vertrekken een aantal moedige mensen door weer en wind richting Nederlandse grens. Eens aangekomen in Maastricht hebben ze er een tocht van meer dan 40 km opzitten. Voor ons land komt het vredeslicht aan in Eupen. Klik hier voor meer informatie.

Een aantal mensen nemen zelf initiatief om het vredeslicht op te halen in het buitenland. Dit is het geval in Köln HBF , Aachen HBF, Maastricht en Breda.

Overdracht

Deze overdracht is een mooi moment. Alle aanwezigen vormen samen een onmisbaar onderdeel van een warme lichtketting. Deze vredeswerkers hebben eenzelfde doel voor ogen. Namelijk mensen mobiliseren om de boodschap van vrede zo ver mogelijk uit te dragen.

In 2018 kwam ondertussen gewezen burgemeester van Aachen Norbert Plum ons het vredeslicht overhandigen. 600 mensen zakten vanuit het station af in een stoet af naar de Dom van Aachen. Een bijzonder moment…..

De ploeg van Boutersem stond het vredeslicht al aan het station op te wachten. die dag werd het vredeslicht aan de burgermoeder van Boutersem aangeboden.

Permanente vredeslichten.

Op een aantal plaatsen zal het licht permanent blijven branden. Dit is het geval in Ieper, Oostrozebeke, Deinze, Tongeren, Brussel, Brugge, Kortrijk, Ieper, Boutersem, Koksijde, Oostende, Louvain la Neuve en de abdij van Averbode.

Meewerken?

Wens je zelf mee te bouwen aan deze warme ketting? Of wil je het vredeslicht meenemen naar huis of schenken aan iemand anders? Aarzel dan vooral niet om met ons contact op te nemen.

Het vredeslicht wordt zowel in Vlaanderen, Wallonië als in de Oostkantons van ons land aangeboden. Voelt u zich geroepen om het vredeslicht mee te verspreiden? Is er plaats voor het vredeslicht op uw school, kerk, moskee of vereniging? Aarzel dan vooral niet om met ons contact op te nemen. Info@vredeslicht.be of 0496/684867. We helpen u graag verder.