overdracht vredeslicht.

Hoe bereikt het vredeslicht ons land ?

Het vredeslicht kan op een verschillende wijze ons land bereiken. Vooreerst brengt de ORF en het vredeskind uit Oostenrijk soms zelf een bezoek om het aan de Europese instellingen in Brussel te overhandigen. Daarnaast heb je het netwerk van de Scouts die het tot in Eupen brengt. En tot slot zijn er heel wat mensen die in het buitenland zelf op zoek gaan naar het vredeslicht. In  Duitsland of Nederland bijvoorbeeld. Zo wachten een aantal mensen in Köln of Aachen HBF het lopend vuurtje op. In Nederland komt het vredeslicht in Venray aan, vlak tegen de Duitse grens in de buurt van Eindhoven. Dit vredeslicht reist verder naar het centraal station in Utrecht. Ook vanuit Nederland kan het vredeslicht tot bij ons worden gebracht.

Overdracht

Deze overdracht is een mooi moment. Alle aanwezigen vormen samen een onmisbaar onderdeel van een warme lichtketting. Deze vredeswerkers hebben eenzelfde doel voor ogen. Namelijk mensen mobiliseren om de boodschap van vrede zo ver mogelijk uit te dragen. Een groep mensen reist van Aachen HBF meteen door. Want op zondag 16 december 2018 wordt het vredeslicht aan de burgermoeder van Boutersem aangeboden.

Permanente vredeslichten.

Op een aantal plaatsen zal het licht permanent blijven branden. Dit is het geval in Ieper, Oostrozebeke, Deinze, Tongeren, Brussel, Brugge, Kortrijk, Ieper, Boutersem, Koksijde, Oostende, Louvain la Neuve en de abdij van Averbode.

Meewerken?

Wens je zelf mee te bouwen aan deze warme ketting? Of wil je het vredeslicht meenemen naar huis of schenken aan iemand anders? Aarzel dan vooral niet om met ons contact op te nemen.

Het vredeslicht wordt zowel in Vlaanderen, Wallonië als in de Oostkantons van ons land aangeboden. Voelt u zich geroepen om het vredeslicht mee te verspreiden? Is er plaats voor het vredeslicht op uw school, kerk, moskee of vereniging? Aarzel dan vooral niet om met ons contact op te nemen. Info@vredeslicht.be of 0496/684867. We helpen u graag verder.