Regio Gent

Burgemeester Mathias ontvangt in Gent het Vredeslicht.
Vredeslicht Gent 2020. Jc De Pinte Coronaproof

Vredeslicht bereikt vanuit Palestina, Israël, Oostenrijk, uiteindelijk Gent. 

Burgemeester van de stad Gent Mathias de Clercq ontving gisteren in de Clementspoort te Gent het vredeslicht. Ook in Gent hebben mensen nood aan verbinding. Zeker in deze donkere dagen. Het licht was al eerder in Leuven en Bornem. Ondanks Corona kon het aangepast evenement toch doorgaan.

Het licht groeit aan in de streek. Dit jaar wordt vanuit Gent het vredeslicht overgebracht naar Sint Martens Latem, De Pinte, Nazareth, Kruisem, Wortegem Petegem en Oudenaarde. Ook gemeentebesturen uit Lierde, Horebeke en Zottegem tonnden al eerder hun interesse.

Clemenspoort 2021 nodigt alle levensbeschouwingen uit.

clemenspoort-staatvoorjeopen

De start van het vredeslicht in Gent willen we samen vieren. Daarom nodigt de Clemenspoort andere levensbeschouwingen uit om het vredeslicht uit te dragen. Een aantal genodigden zullen aanwezig zijn. Oa. Bisschop Lode van Gent en wellicht ook de burgemeester Mathias de Clecrq

 

Overhandiging van het vredeslicht door de burgemeester.
gent20
vredeslichtgent4

Loopclub De Pinte en Loopvereniging Sint Martens Latem

De joggers brachten de fakkel op hun beurt tot in Nazareth. “Het is een prachtig initiatief om het licht verder te verspreiden in deze donkere dagen”, zegt jogger Geert De Coninck. Het vredeslicht werd vanaf de Gentse Clemenskerk via De Pinte volledig coronaproef tot in Nazareth gebracht: “Met een groep van vier bleven we steeds op ruime afstand van elkaar.”

Vredeslicht in De Pinte en Nazareth
Klik hier voor meer informatie over de verdeling op deze plaatsen.

Vredeslicht kwam al eerder in Deinze aan.

DSCN9724
Lopers van JC De Pinte zijn klaar om het vredeslicht over te brengen naar .......

Wandelclub de natuurvrienden trekt het wandelend vuurtje op gang.

De dag nadien werd de vrijwilligers uit de wandelclub uit Deinze met het vredeslicht richting Waregem uitgestuurd. Burgemeester Jan Vermeulen trok 60 wandelaars op gang, Aan de grens kwam burgemeester uit Zulte Simon Lagrange de groep tegemoet.

I am text block. Click edit button to change this text. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.