steunpunt Deinze – Nevele

Vredeslicht komt vanuit Brussel in Deinze aan.

DSC01598
DSC01671

Op dinsdag 17 december wordt het voor kinderen uit het 5de leerjaar school de Vaart in Nevele en het 6de leerjaar van School Mijlpaal uit Drongen een belangrijke dag. Ze werden uitgenodigd om het vredeslicht aan een aantal prominenten in Brussel te overhandigen. Een technisch moeilijke opdracht, want het licht mag onderweg niet doven.

Elk jaar wordt aan een federaal minister gevraagd of  hij het vredeslicht wenst te ontvangen. Federaal minister Alexander De Croo maakte zich ondanks de drukke agenda vrij. Ook fractievoorzitter voor de CD&V Servais Verherstraeten stond ons op te wachten.

Voor het eerst in het Vlaams parlement.

GO Mijlpaal uit Drongen werd ontvangen voor het eerst in het Vlaams parlement. Mevrouw de voorzitster Liesbeth Homans ontving in naam van het Vlaams parlement het vredeslicht 2019 uit de handen van deze kinderen. Ook Vlaams minister voor Samen leven… minister Bart Somers wist ons op zijn kabinet te ontvangen. Een unieke ervaringen voor deze kinderen, die nog lang in de kleren zal blijven hangen .

80056498_761739980960327_5777364121364201472_o
DSC01599

Vanuit Deinze op weg naar Beernem en Waregem. 

Deinze was dit jaar de startplaats van waar het vredeslicht uitgedragen werd richting West-Vlaanderen. Eerst overhandigden de kinderen na 4500 km.  het licht aan schepen Conny de Spiegelaere. De kerstsong weerklonk doorheen de inkomhal van het stadhuis. Meteen het startschot om de sportievelingen van JC De PInte richting Aalter uit te sturen met de opdracht om het licht over te brengen naar de collega’s van Aalter. Een unieke ervaring voor elk van deze lopers die naar verluidt zeker en vast voor herhaling vatbaar is. Dank hiervoor.

DSCN9724
DSCN9734verdunde versie

Wandelclub de natuurvrienden trekt het wandelend vuurtje op gang.

De dag nadien werd de vrijwilligers uit de wandelclub uit Deinze met het vredeslicht richting Waregem uitgestuurd. Burgemeester Jan Vermeulen trok 60 wandelaars op gang, Aan de grens kwam burgemeester uit Zulte Simon Lagrange de groep tegemoet.

affiche wandelclub Deinze
flyer vredeslicht