steunpunt Koksijde-Oostduinkerke

DSC_4176

Het vredeslicht van Bethlehem: ook in Koksijde.

100 jaar geleden scheidde het front hier in West-Vlaanderen het land en de wereld in twee vijandige gemeenschappen bij een verschrikkelijke stellingenoorlog in het bijzonder rond Ieper. 100 jaar later vierden we dit jaar de wapenstilstand van 11 november 1918 met heel veel herdenkingen, culturele programma’s en een heuse wake voor vrede. In Langemark werd voor de vierde keer een aangrijpende vredeswake gehouden “24 uur wakker voor vrede”.

En nu?

Kerstmis brengt de wereldwijde christelijke gemeenschap naar Bethlehem, geboorteplek van het Kerstekind. Om de vredesboodschap kracht bij te zetten wordt sinds 1986 één klein kaarsje aangestoken aan het licht bij de Geboortegrot van de Geboortekerk te Bethlehem. Dit kleine vlammetje van hoop overwint vervolgens talrijke grenzen en barrières. Vrijdag 21 december komt dat vredeslicht ook aan in Ieper en vanuit Ieper brengen we het vredeslicht naar Koksijde.

Goed om weten:

  • zaterdag 22 december om 12 uur : officiële overhandiging aan de gemeente Koksijde, dienst toerisme.
  • Vanaf zaterdag 22 december staat het Vredeslicht in de dienst toerisme en in de inkomhal van de Onze-Lieve-Vrouw ter Duinenkerk Koksijde.
  • 24 en 25 december: het Vredeslicht komt binnen in alle kerken tijdens de kerstvieringen
  • Vanaf 25 december tot en met 6 januari kan je het vredeslicht in alle kerken en in de dienst toerisme komen halen.

Praktische informatie.

Voor een veilig transport zijn er kaarsjes met het logo van het vredelicht te krijgen op de dienst toerisme en in de verschillende kerken. Deze kaarsjes kosten 2,50 euro per stuk. Wees voorzichtig want het deksel van het kaarsje wordt warm.

Meer info www.vredeslicht.be of sterderzeekoksijde@gmail.com of 0468 19 02 42

Vu: sterderzeekoksijde

🕯 Het Vredeslicht is in Koksijde. ✨ De kaars wordt elk jaar in Bethlehem ontstoken en daarna verder verspreid over de hele wereld, vlak voor Kerstmis. 🎄 Deze ochtend kwam pastoor Devos een korte duiding geven in het toerismekantoor waar de kaars staat. De parochie wenst het Vredeslicht in de kerken en in de omgeving van het gemeentehuis brandend te houden tot op 6 januari, feest van Driekoningen. 👑

Geplaatst door Koksijde – Oostduinkerke op Zaterdag 22 december 2018