Vredeslicht ontvangen door de koninklijke familie.

Eerste vorstenhuis in Europa ontvangt het vredeslicht.

Kerstconcert met het vredeslicht op het koninklijk paleis.

BRUSSEL / Op 19 december 2018 nodigden hunne Majesteiten de Koning en de Koningin heel wat gasten uit voor het jaarlijkse Kerstconcert in het Paleis te Brussel. De Koning en de Koningin wensen in het bijzonder de personen te bedanken die bijgedragen hebben tot het goede verloop van hun activiteiten in 2018.

VRT NWS
Bekijk de reportage uit öberösterreich

Prinses Eléonore

Met enige fierheid delen we mee, dat onze koninklijke familie in 2018, de ORF delegatie met het vredeslicht heeft ontvangen. De eer viel te beurt aan prinses Eléonore. Na een tocht van meer dan 4800 km, gaf onze prinses als laatste drager het vredeslicht een mooie plaats op het paleis. Het vredeslicht werd tijdens het concert als teken van liefde, verdraagzaamheid en solidariteit aan alle mensen in ons land opgedragen.

 

Reactie projectleider Günther Hartl ORF

In een reactie was Günther Hartl, projectleider van het vredeslicht, aangenaam verrast over de ontvangst. Het bezoek aan het paleis is voor de man een nieuw hoogtepunt, na de reeks van prominenten, die ze samen met het vredeslicht bezochten.

Gouverneur van Ober Österreich dhr Stelzer vergezelde de ORF delegatie in Brussel. Eerder waren ze te gast in het Berlaymontgebouw, waar president Jüncker hen stond op te wachten. De dag nadien, ontving minister van Justitie Koen Geens uit de handen van kinderen het internationaal vredessymbool. Nooit eerder ontvingen in ons land, tal van prominenten een boodschap van vrede.

Brussel_Koninklijk_paleis

Zijne Majesteit Koning Albert II, Hunne Koninklijke Hoogheden Prinses Elisabeth, Hertogin van Brabant, Prins Gabriel, Prins Emmanuel en Prinses Eléonore, Hunne Koninklijke Hoogheden Prinses Astrid en Prins Lorenz wonen het concert eveneens bij. Voor prinses Eléonore werd het haar eerste publiek optreden.

Ambassadeur Oostenrijk

ONIVgq3R_400x400

Voor het overhandigen van het vredeslicht was mevrouw de Ambassadeur Elisabeth Kornfeind van Oostenrijk aanwezig.

Medewerkster Brigitte Sitzwohl-Pfriemer zond een bericht via twitter de ether in.

Ein besonderer Gruß Österreichs an Belgien: @oberoesterreich LH Stelzer und Niklas Lehner, #Friedenslicht-Kind 2018 @ORF, übergeben das Friedenslicht aus Bethlehem an die königliche Familie @MonarchieBe