steunpunt Brugge

yot logo
Vredeslicht in Brugge /maandag 19 december 2022 om 18u00
Brugge weet al sinds de middeleeuwen mensen aan elkaar te verbinden.

Foto yot / Verschillende kerken en levensbeschouwingen ontmoeten elkaar in een viering.

Officiële ontvangst van het vredeslicht in Brugge

Voor de 6de maal op rij willen we graag het vredeslicht in Brugge verwelkomen; Vorig jaar werd het stadsbestuur vertegenwoordigd door burgemeester Dirk De fauw zelf. Burgemeester Dirk werd in 2019 het slachtoffer van zinloos geweld en weet als geen ander wat het betekent om met geweld geconfronteerd te worden. Zelf was hij te gast in het Palestijnse Bethlehem. De roep naar Vrede is relevant in Bethlehem, want soms duiken daar uit het niets spanningen op. Bethlehem ligt op een moeilijke positie, volgens de burgemeester.

Live stream ontvangstmoment Yot Brugge

Op Maandag 19 december 2022 wordt het vredeslicht ontvangen in Brugge;
U kan door op deze link te klikken, het ontvangstmoment bekijken

Informatie volgt;

VZW Yot ontvangt vanuit een open geest het vredeslicht.

Brugge sluit zich aan om mensen te verbinden met het vredeslicht naar mensen met een diverse achtergrond. Al sinds de middeleeuwen is deze stad een aantrekkingspool geworden. Het vredeslicht kan men vanuit Brugge verder verdelen naar omliggende gemeenten en dorpen. En dit is een extra troef.

Ook de stad zelf doet inspanningen om in donkere dagen mensen met elkaar te verbinden. Zo krijgen alleenstaanden af en toe een telefoontje voor een losse babbel. Ook het project vierkant tegen eenzaamheid is een schot in de roos.  Het vredeslicht is een samenwerkingsverband tussen verschillende organisaties. Deze organisaties kan je terugvinden op de website van  ‘YOT’ te Brugge.

Ontvangstmoment: Iedereen is welkom.

VZW Yot zorgt elk jaar voor een sfeervol ontvangstmoment. Wie hier even tijd voor vrijmaakt, zal zeker voldaan terug naar huis keren. En vooral na de viering is er gratis Soep.   Tijd voor een losse babbel is er zeker bij.   save the date: 19 december 2022 om 18u00

Een hoopvol moment waar alle levensbeschouwingen thuis zijn.

Het vredeslicht maakt een brug tussen mensen . Wil je het vredeslicht meenemen naar huis. Om op de feesttafel te zetten of om het ergens op een symbolische plek achter te laten, aarzel dan vooral niet om met de organisatie uit Brugge contact op te nemen.

Vredeslicht Brugge  (c)Yot2019 Viering betreffende Vredeslicht Brugge
Vredeslicht Brugge (c)Yot2019 Viering betreffende Vredeslicht Brugge
Vredeslicht Brugge  (c)Yot2019 Viering betreffende Vredeslicht Brugge
Vredeslicht Brugge (c)Yot2019 Viering betreffende Vredeslicht Brugge

Yot is goed te bereiken.