steunpunt Brugge

brugge-grote-markt
Friedenslicht-111

Vierkant tegen eenzaamheid.

Mensen willen niet alleen over vrede spreken in Brugge, men wil ook effectief de handen uit de mouwen steken, een actieve bijdrage leveren om iets voor de vrede en een menswaardige samenleving te doen. Samen een licht aansteken en voelen dat het de samenleving ten goede komt – vooral in periode van de feestdagen, waar we naar warmte en affectie zoeken. Dit positief verhaal verbindt verschillende generaties en bevolkingsgroepen met elkaar. Met het Vredeslicht verzetten we ons ‘vierkant tegen eenzaamheid’ en lanceren een oproep om letterlijk ‘licht’ te brengen naar eenzame mensen.

Officiële ontvangst van het vredeslicht in Brugge

Op het officieel ontvangstmoment op woensdag 18 december 2019 om 18.30 u.in de Heilige Magdalenakerk (Stalijzerstraat 19 8000 Brugge) willen we een boodschap van verbondenheid, vrede en solidariteit uitdragen waar de verschillende levensbeschouwelijke strekkingen zich in herkennen. ……………………………… zal het internationaal Vredeslicht doorgeven aan alle mensen en organisaties van goede wil. Een licht – als teken van vrede – wordt van mens tot mens gebracht. Iedereen die dit wenst, kan het licht komen afhalen tijdens dit ontvangstmoment. Breng eventueel jouw lantaarn of windlicht mee om het licht verder te verspreiden in jouw buurt, instelling of organisatie. Je kan ook ter plaatse een bijzonder windlichtje aankopen om het licht mee naar huis te nemen. Aan alle aanwezigen bieden we, naast het licht, ook een (warm) drankje aan.

Kom je licht halen

Van donderdag 19 tot dinsdag 24  december 2019 van 13 tot 18 uur kan je ook langskomen om licht te nemen van het Vredeslicht.Op vrijdag 20 december is er een nocturne tot 22 uur met muzikale omlijsting. Meer info over het vredeslicht kan je vinden op de website www.yot.be

Het Vredeslicht wil mensen aanmoedigen om tijdens de kerstperiode warmte, vreugde en licht door te geven. In de Magdalenakerk blijft het vredeslicht tot 26 december 2019 branden.

7753512_XXL
_DSF2831
8570601605_cd3a77c4af_b

Over het Yot in Brugge

het  Yot  ….  stalijzerstraat 19  9800 Brugge

YOT is een labo voor levensbeschouwing en ruimte voor perspectief.
Als organisatie willen we beweging brengen op het domein van zingeving en spiritualiteit. Op het raakvlak van traditie en moderniteit experimenteren we rond de betekenis van de christelijke traditie voor deze tijd. Het is die oude en open traditie die ons inspireert tot vernieuwing en oproept om bij te dragen aan een warmere en meer rechtvaardige samenleving. Voor het Vredeslicht werkt Yot samen met de stad Brugge en tal van verenigingen.

  • Contact: Koen Dekorte, coördinator, koen@yot.be
  • 050 33 68 18. In principe bereikbaar op dinsdag en donderdag.