steunpunt Brugge

brugge-grote-markt
Friedenslicht-111

Officiële ontvangst van het vredeslicht in Brugge

Op het officieel ontvangstmoment op woensdag 18 december 2019 om 18.30 u.in de H.-Magdalenakerk (Schaarstraat te Brugge, nabij Astridpark) willen we een boodschap van verbondenheid, vrede en solidariteit uitdragen waar de verschillende levensbeschouwelijke strekkingen zich in herkennen.

Schepen Franky Demon zal namens het college van burgemeester en schepenen op deze ceremonie het vredeslicht in ontvangst nemen voor alle Bruggelingen.

  • Verwelkoming namens alle organisatoren
  • Mensen getuigen over hun persoonlijke zoektocht naar licht en woord en beeld
  • Officiële ontvangst door schepen Demon
  • Lichtende liederen
  • Het internationaal Vredeslicht wordt doorgegeven aan alle mensen en organisaties van goede wil. Een licht – als teken van vrede – wordt van mens tot mens gebracht.

Kom je namens een organisatie het vredeslicht halen ?Breng dan het logo van jouw organisatie mee. We verzamelen alle logo’s in de kerk en maken zo zichtbaar waar het vredeslicht overal aanwezig is in de regio.

Iedereen die dit wenst, kan het licht komen afhalen tijdens dit ontvangstmoment. Breng eventueel jouw lantaarn of windlicht mee om het licht verder te verspreiden in jouw buurt, instelling of organisatie.

Brugge affiche 1

Vierkant tegen eenzaamheid.

Mensen willen niet alleen over vrede spreken in Brugge, men wil ook effectief de handen uit de mouwen steken, een actieve bijdrage leveren om iets voor de vrede en een menswaardige samenleving te doen. Samen een licht aansteken en voelen dat het de samenleving ten goede komt – vooral in periode van de feestdagen, waar we naar warmte en affectie zoeken. Dit positief verhaal verbindt verschillende generaties en bevolkingsgroepen met elkaar. Met het Vredeslicht verzetten we ons ‘vierkant tegen eenzaamheid’ en lanceren een oproep om letterlijk ‘licht’ te brengen naar elkaar.

Je kan ook ter plaatse een bijzonder windlichtje aankopen om het licht mee naar huis te nemen. Aan alle aanwezigen bieden we, naast het licht, ook een (warm) drankje aan.

Aanwezigheid van het vredeslicht in de Magdalenakerk.

Welkom van donderdag 19 december tot 26 december (kerstdag 25/12 gesloten). De kerk is elke dag open van 13u tot 18u.  Kom je namens een organisatie, breng dan het logo mee van jouw organisatie en geef het een plaatsje in de kerk naast de andere deelnemers.

www.vredeslicht.be

Het vredeslicht wordt vanuit Deinze naar Brugge gelopen.

FLM17_WebA (89)

Op dinsdag 17 december rond 18u start de tocht met het vredeslicht vanuit Deinze naar Brugge. Het vredeslicht wordt doorgegeven van hand tot hand . JC De Pinte, JC uit Aalter en Atletiekclub Beverhout lopen het tot in Beernem. De volgende dag gaat het verder via Oostkamp. Hiervoor zorgt atletiekclub Flac. Rond 17u30 wordt het vredeslicht aan de grens doorgegeven aan de atletiekverenigingen in Brugge.

Dit is het laatste stukje van het parcours dat de lopers zullen afleggen: Vaartdijkstraat, Kanaaleiland, Bargeplein , Buiten Begijnenvest. T.h.v. de Oostmeers lopen ze over het Koning Albert I-park naar het Zand – Zuidzandstraat, Steenstraat, Markt, Breidelstraat, Burg, Blinde Ezelstraat, Vismarkt, Jozef Suveestraat, Stalijzerstraat tot aan de Magdalenakerk.

Na een tocht van meer dan 4500 km komt het vredeslicht aan in Brugge op woensdag 18 december 2019 om 18u30

Over het Yot in Brugge

YOT is een labo voor levensbeschouwing en ruimte voor perspectief.
Als organisatie willen we beweging brengen op het domein van zingeving en spiritualiteit. Op het raakvlak van traditie en moderniteit experimenteren we rond de betekenis van de christelijke traditie voor deze tijd. Het is die oude en open traditie die ons inspireert tot vernieuwing en oproept om bij te dragen aan een warmere en meer rechtvaardige samenleving. Voor het Vredeslicht werkt Yot samen met de stad Brugge en tal van verenigingen.

  • Contact: Koen Dekorte, coördinator, koen@yot.be
  • 050 33 68 18. In principe bereikbaar op dinsdag en donderdag.
7753512_XXL
_DSF2831
8570601605_cd3a77c4af_b