Vlaams minister Bart Somers

Minister Bart Somers verwelkomt het vuur dat mensen met elkaar verbindt.

Op bezoek bij Vlaams minister Bart Somers. o, Brussel 2019
DSC01600

Vlaams Minister van Samenleven

Een aantal maanden terug heeft hij zijn plaats als burgemeester ingeruild voor het opnemen van een ministeriële uitdaging om niet alleen in Mechelen, maar ook in de rest van Vlaanderen werk te maken van een warme samenleving.

Het vredeslicht werd aangereikt door kinderen uit diverse culturele middens.  Zowel kinderen met een katholieke achtergrond, moslimkinderen, kinderen die zedenleer volgen, als kinderen uit protestantse middens overhandigden samen het licht, dat door zoveel mensen werd doorgegeven. Van Palestina tot op het kabinet van minister Somers. De minister wist de symboliek van dit vredeslicht te waarderen en ging er bij zitten. Een mooi gebaar om even de tijd te nemen. Het was een uitdaging om dit licht tot op deze plek te brengen.

Warme woorden van de minister.

Minister van Samenleven sprak de kinderen toe. ‘We moeten elkaar kansen kunnen geven. Samen leven begint niet bij de andere. Een samenleving begint bij onszelf.” De kinderen waren mee met het verhaal. Want op school leren we ook, ondanks de verschillen met elkaar samen leven. Niemand die beter of slechter is dan de andere. De verschillen kunnen we benutten, om de wereld rondom ons beter te leren kennen. Bij de leerkrachten en de kinderen wordt de waarheid in de andere wel degelijk gezocht, daardoor wordt ook de liefde in elkaar wellicht ook vlugger gevonden. Ongemerkt beseften we, dat ondanks onze religieuze verschillen en meningen, we met het vredeslicht naar elkaar kunnen toegroeien. De minister overhandigde ons nog een boodschap, want het vredeslicht werd ‘s avonds overhandigd aan het stadsbestuur van Deinze.

De kinderen hebben de minister niet alleen gezien, het was voor hen meer dan een ontmoeting.

80187524_2208796969220687_7823865146840711168_o
Recente berichten
Recente reacties
    Archieven
    Categorieën