steunpunt Kortrijk

Vredeslicht voor de 6de maal te gast in de Guldensporenstad.

Kinderkoor 'Kinderland' tijdens het ontvangstmoment in Kortrijk.
Kinderkoor 'Kinderland' tijdens het ontvangstmoment in Kortrijk.

Walk of peace / 23 december 2023 / 17u00

Het Vredeslicht in Kortrijk wordt verdeeld tijdens 2 evenementen op 23/12.

Walk for peace – zaterdag 23 december 2023 om 17uur op de Veemarkt 2023 was (opnieuw) een jaar met veel oorlog en geweld. Een jaar van kamp moeten kiezen, van stellingen innemen en meningen luidop moeten verkondigen.

Op zaterdag 23 december kiezen we radicaal voor vrede. We wandelen door de binnenstad van Kortrijk: we doen dat zonder speeches en luidruchtige slogans. Er zijn geen vlaggen of logo’s te zien. Wel is er stilte, muziek en poëzie.

En er is licht, op een moment in het jaar waarop de dagen weer beginnen te lengen.

Deze Walk for Peace wordt georganiseerd in een breed gedragen samenwerking van vele organisaties, verenigingen, scholen,… die deze luide én stille roep om vrede willen uitdragen.

Wandel je mee? We vertrekken om 17uur op de Veemarkt en wandelen door de straten van Kortrijk naar de Verlaagde Leieboorden. Walk for Peace | Facebook Voices voor Vrede –

Vredesconcert / 23 december  / 19u00.

Zaterdag 23 december 2023 om 19 uur in de Sint-Maartenskerk

Wees welkom op dit gratis vredesconcert, georganiseerd door de interlevensbeschouwelijke werkgroep Kohesie. Het Kortrijkse koor VOICES brengt enkele liederen. We houden een stiltecirkel om mensen in oorlog te steunen. En wie wil, kan op het einde een Vredeslichtje kopen. Voices voor Vrede | Facebook

Een sfeervol ontvangstmoment.

Recente berichten
Recente reacties
    Archieven
    Categorieën