Europa Brussel vredeslicht 2019

Foto ORF Friedenslicht-Übergabe an EU-Kommissionspräsidentin Ursula von der Leyen (2019)

Brussel 2019: Eerste ontvangst door de voorzitster van de Europese commissie Ursula Von der Leyen.

(c) foto ORF voorzitster Europese commissie Ursla von de Leyen ontvangt het Vredeslicht in Brussel
(c) foto ORF voorzitster Europese commissie Ursla von de Leyen ontvangt het Vredeslicht in Brussel
foto Pixabay Marshall Rice
foto Pixabay Marshall Rice

Het vredeslicht schijnt ook als een symbool van vrede in de Europese hoofdstad Brussel. De Commissievoorzitter Ursula von der Leyen ontving het lichtgevend warmtesymbool voor de tweede maal. Voordien droeg ze het vredeslicht al over als defensieminister van Duitsland aan de buitenlandse troepen.  Een geweldig moment voor alle medewerkers die betrokken worden bij het verspreiden van het symbool. Heel wat Europese commissarissen waren op de plechtigheid aanwezig.

Het verbinden van mensen op Europees niveau.

In haar toespraak benadrukte de president het belang van deze kersttraditie. “Het vredeslicht heeft al veel gereisd, van Linz door vele landen tot hier in Brussel. En in dit licht van vrede schuilt er een diepe betekenis. Het zijn de waarden die verankerd zijn in het hart van de Europese Unie. Het licht legt een grote afstand af.  Het verbindt de mensen  in tal van landen.

Een talrijke opkomst van Europese commissarissen.

Samen met de president kwamen meer EU-commissarissen dan ooit naar de ceremoniële overdracht van het vredeslicht. “Het is een prachtige campagne en ik wil ook de ORF Opper-Oostenrijk en de deelstaatregering bedanken voor deze 33 jaar dat deze campagne al bestaat. Het werpt licht op onze zalen ‘, aldus EU-commissaris Johannes Hahn. De leiders van de EU-Commissie zien het ORF-vredeslicht als een mandaat om al het mogelijke te doen om de vrede in Europa te handhaven.

Brussel profileert zich als de politieke hoofdstad van het vredeslicht.

Het was voor president Ursula von der Leyen een 2de kennismaking met het internationaal vredeslicht. Vorig jaar vloog ze als Duits defensieminister het vredeslicht over naar de Duitse militairen in Afghanistan.

Naast de Europese commissie, werd ook het vredeslicht binnen geloodst in het federaal parlement waar minister van Financiën Alexander De Croo namens de Belgische regering en fractievoorzitter voor de CD&V Servaes Verherstraeten ons stonden op te wachten.  Ook in het Vlaams parlement kwam voor het eerst het vredeslicht op bezoek. We werden er ontvangen door de voorzitster Liesbeth Homans zelf. Dank ook aan Vlaams minister van Samenleven en tevens uitgeroepen tot beste burgemeester van de wereld. De heer Bart Somers.

Foto Licentie ORF /Gunther Madlberger President Ursula von der Leyen, en Eurocommissarissen Günther Madlberger (ORF), Kommissar Johannes Hahn (Haushalt und Verwaltung)
Foto Licentie Bethune Jan Bezoek aan minister Bart Somers Vlaams Regering, Premier Alexander Decroo, Fractievoorzitter Servais Verherstraete  en Europese commissarissen Günther Madlberger (ORF), Kommissar Johannes Hahn (Haushalt und Verwaltung) Servais Verherstraeten Vlaams Parlement Voorzitster Liesbeth Homans

Recente berichten
Recente reacties
    Archieven
    Categorieën