Leuven

Oost Vlaams-Brabant :   Regio Leuven-Boutersem.

Hoofdverdeelpunt 'Regio Leuven' nodigt jullie van harte uit zondag 12 december 2021 van 18u tot 19u
Van 18u tot 19u Watertoren Bierbeek

Ontvangstmoment van het vredeslicht in Bierbeek.

We organiseren voor de regio Leuven een ontvangstmoment van het Vredeslicht op zondag 12 december in Bierbeek tussen 18.00 en 19.00 u. De burgemeester van Bierbeek zal het vredeslicht in ontvangst nemen en doorgeven aan zijn collega’s en aan alle geïnteresseerde groepen.
We verzamelen aan de watertoren Neervelpsestraat, 3360 Bierbeek (foto hieronder). Deze watertoren is heinde en ver zichtbaar en is geschilderd als wereldbol. Het is een ijkpunt in de streek.
We willen er een symbolische plek van maken voor de verdeling van het vredeslicht. Als het vredeslicht van hand tot hand gaat brengen we een boodschap van vrede over de hele wereld.
Wij schrijven alle gekende groepen, parochies, verenigingen aan om op dat moment het vredeslicht te komen ophalen.
Mocht jij nog contacten hebben in Vlaams-Brabant of langs deze kant van het Vlaanderen, dan kunnen we hen ook aanschrijven en uitnodigen om in Bierbeek het vredeslicht te komen ophalen.

Neem een kandelaar met een kaarsje mee om het vredeslicht te vervoeren. Je kan een transportkaarsje kopen (zie foto hieronder) . Dat kost 4 euro en brandt drie dagen. De opbrengst gaat naar de actie Welzijnszorg (tegen armoede).

Boutersem15
vredeslicht gent 22
48376377_1932057456831906_7103417548674170880_n
Burgemeester Boutersem

Het vredeslicht brandt verder in Butsel.

Het vredeslicht brandt normaal gezien verder in het gementehuis van Boutersem. Wegens de coronomaatregelen brandt het vredeslicht dit jaar niet op het gemeentehuis (niet publiekelijk open omwille van corona), maar wel in de kapel van Butsel (Sterrebornestraat, naast het voetbalplein van R. Butsel).

Boutersem 5
Boutersem 8
Boutersem 11
Boutersem 7

Wat heb je nodig?

Neem een kandelaar met een kaarsje mee om het vredeslicht te vervoeren. Je kan in de kapel ook een transportkaarsje kopen. Dat kost 4 euro en brandt drie dagen (zie foto hierboven!). De opbrengst gaat naar de actie Welzijnszorg (tegen armoede).

Regio Leuven laat een hoopvol licht schijnen.
Afspraak: Watertoren Bierbeek van 19u tot 20u

Een vredeslicht voor het ziekenhuis.

Ook onze drie Boutersemse scholen zijn zoals de vorige jaren bijzonder actief met het vredeslicht.  De kinderen van De Notelaer werden gecontacteerd vanuit UZ Leuven campus Pellenberg om een kerstboodschap te maken voor de patiënten. Zij maakten een filmpje rond het vredeslicht.
Mooi is dat! Jonge mensen vertrouwd maken met vrede, verbondenheid en verdraagzaamheid. Er is hoop!

Kinderen zingen voor ziekenhuis

Boutersem was er in 2017 als eerste gemeente in Vlaams Brabant bij om het vredeslicht te verwelkomen.  Traditioneel wakkert Boutersem als eerste hoofdverdeelpunt het vuur aan. De voorbije edities sprongen al snel tal van aanpalende gemeenten, parochies en scholen mee op de kar. De netoverschrijdende en interlevensbeschouwelijke insteek is vrij uniek. Het vredeslicht wordt van de ene lagere school naar de andere overgedragen. Telkens wordt er met de kinderen gewerkt rond het thema licht, een teken van hoop en vrede.

Leuven
leuven 3
leuven 4
Leuven 2

Op weg naar Brussel.

Wij mochten ook het vredeslicht doorgeven aan de mensen rondom de Begijnhofkerk van Brussel, die een nieuwe bestemming kreeg. Met mensen en verenigingen die zich inzetten voor een meer rechtvaardige en broederlijke wereld, in ‘ons gemeenschappelijk  huis’ dat we moeten beschermen. Met buren in de wijk. Met degenen die geïsoleerd of uitgesloten zijn. De vrijwilligers van House of Compassion brachten het vredeslicht te voet van Leuven naar Brussel, in etappes van treinstation naar treinstation, telkens met twee andere mensen: een vredesexperte, een Palestijnse, een Israëliër, een Spanjaard… Van uit de Begijnhofkerk werd het licht verspreid naar vele anderen.

Op weg naar Brussel
Mensen geven het vredeslicht door aan elkaar
In Brussel aangekomen.
House of compassion