Leuven

Vlaams-Brabant: Regio Leuven-Oud Herverlee/zondag 18 september 2022

Foto Vredeslicht Leuven foto vredeslicht Leuven (c) fotograaf Fadi Awad Boutersem
Foto Vredeslicht Leuven foto vredeslicht Leuven (c) fotograaf Fadi Awad Boutersem

Ontvangstmoment van het vredeslicht in Oud Herverlee Kapel van Steenbergen.

Uitnodiging: Kom het vredeslicht afhalen.

We organiseren voor regio Leuven een ontvangstmoment van het Vredeslicht op zondag 18 december 2022 in Oud-Heverlee om 17u30. Sinds het uitbreken van de oorlog in Oekraïne krijgt Vrede een bijzondere betekenis bij ieder van ons. Wie interesse heeft wordt uitgenodigd om zich te begeven naar de kapel van Steenbergen waar het Vredeslicht wordt ontvangen. In stoet wordt het vredeslicht naar het Park van het Zoete Water in Oud-Heverlee gebracht. Daar heeft een korte plechtigheid plaats met de burgemeesters die het vredeslicht in ontvangst nemen en naar hun respectieve gemeentes nemen.

Wij schrijven alvast alle gekende groepen , parochies en verenigingen aan om op dat moment het vredeslicht op te halen  Mocht u nog mensen met interesse voor het vredeslicht kennen, mag u aan ons gerust hun gegevens overmaken. Graag schrijven we dan ook deze mensen aan. .Neemt een kandelaar met een kaarsje mee om het vredeslicht te vervoeren. Je kan een transportkaarsje kopen (zie foto hieronder) . Dat kost 4 euro en brandt drie dagen. De opbrengst gaat naar de actie Welzijnszorg (tegen armoede).

Het vredeslicht brandt verder in Butsel.

Het vredeslicht brandt normaal gezien verder in het gemeentehuis van Boutersem. Wegens de coronamaatregelen brandt het vredeslicht dit jaar niet op het gemeentehuis (niet publiekelijk open omwille van corona), maar wel in de kapel van Butsel (Sterrebornestraat, naast het voetbalplein van R. Butsel).

foto vredeslicht Leuven (c) fotograaf Fadi Awad Boutersem
foto vredeslicht Leuven (c) fotograaf Fadi Awad Boutersem

Een vredeslicht voor het ziekenhuis.

Ook onze drie Boutersemse scholen zijn zoals de vorige jaren bijzonder actief met het vredeslicht.  De kinderen van De Notelaer werden gecontacteerd vanuit UZ Leuven campus Pellenberg om een kerstboodschap te maken voor de patiënten. Zij maakten een filmpje rond het vredeslicht.
Mooi is dat! Jonge mensen vertrouwd maken met vrede, verbondenheid en verdraagzaamheid. Er is hoop!

Kinderen zingen voor ziekenhuis

Op weg naar Brussel.

Boutersem was er in 2017 als eerste gemeente in Vlaams Brabant bij om het vredeslicht te verwelkomen.  Traditioneel wakkert Boutersem als eerste hoofdverdeelpunt het vuur aan. De voorbije edities sprongen al snel tal van aanpalende gemeenten, parochies en scholen mee op de kar. De netoverschrijdende en interlevensbeschouwelijke insteek werd meteen gesmaakt. Het vredeslicht wordt van de ene lagere school naar de andere overgedragen. Telkens wordt er met de kinderen gewerkt rond het thema licht, een teken van hoop en vrede.

Foto Vredeslicht Leuven foto vredeslicht Leuven (c) fotograaf Fadi Awad Boutersem
Foto Vredeslicht Leuven foto vredeslicht Leuven (c) fotograaf Fadi Awad Boutersem
2019 Boutersem Foto Vredeslicht Boutersem (c) Guiso Dumon  Fotograaf onbekend: Gelieve u aan ta melden.
2019 Boutersem Foto Vredeslicht Boutersem (c) Guiso Dumon Fotograaf onbekend: Gelieve u aan ta melden.
Recente berichten
Recente reacties
    Archieven
    Categorieën