Sinds 1986…

Vredeslicht jaargang 37 ……….. Het begon allemaal in 1986

1973: De actie Licht ins Dunkel wordt opgezet. Via radio en tv wordt geld ingezameld voor het goede doel.
1985: Ada Brandstetter informeert de ORF over een traditie in Tsjechië om mensen met het vredeslicht aan elkaar te verbinden. De ORF schenkt alle medewerkers, die zich engageren om er een betere wereld van te maken, een licht.
1986: Het vredeslicht wordt voor de eerste maal naar Oostenrijk gebracht.
1987: Oostenrijkers hebben het vredesvuur in hun hart gesloten. Het Rode Kruis, jeugdbrandweer toont interesse.
1989: Na de val van de muur in Berlijn, wordt het vredeslicht naar de Duitse hoofdstad gebracht. Een maand later, verbond het vredeslicht mensen tussen Oost en West-Berlijn. Via de radio kwamen mensen te weten waar ze het vredeslicht konden halen.
1991: In Zwitserland maakt men kennis met het vredeslicht. Het vredeslicht werd in Bregenz aan de mensen uit Zwitserland overhandigd.
1993: Friedenslicht Schweiz begint aan z’n activiteiten.
1994: Friedenslicht Deutschland, gecoördineerd door de scouts, stuurt een afvaardiging naar het officieel ORF verdeelpunt in Graz.
1995: Eerste afhaling door de Scouts Duitsland in Oostenrijk. Het licht wordt op sommige plekken verdeeld in Duitsland.
1996: Scoutsgroepen van over heel Europa verlenen hun vrijwillige medewerking en verdelen het in een aantal landen.
1997: Scouts België brengen het vredeslicht voor de eerste maal ons land binnen.
2017: Zanger Christoff ontvangt voor het eerst in de basiliek van Koekelberg het vredeslicht. Hij neemt het mee op zijn kersttournee
2018: De koninklijke familie ontvangt op het Paleis te Brussel een delegatie van het vredeslicht uit Oostenrijk. Met hierin een belangrijke rol voor prinses Eléonore.
President Jean-Claude Jüncker ontvangt voor de laatste maal het vredeslicht.
Minister van Justitie Koen Geens ontvangt namens de regering het vredeslicht. Hij neemt het vredeslicht mee naar de gevangenis.
De stad Ieper ontvangt 100 jaar na het einde van de oorlog van Duitse jongeren uit zusterstad Siegen (D) het vredeslicht.
2019: Ursula Von der leyen Voorzitster van de Europese commissie krijgt in Brussel het Vredeslicht aangeboden van de ORF
2020: Coronacrisis. Toch kan in beperkte mate het vredeslicht worden verdeeld. Er wordt een voettocht georganiseerd vanuit Leuven naar Brussel.
2023: