Vlaams parlement Liesbeth Homans 2019

Vredeslicht voor het eerst in het Vlaams parlement.

Het vredeslicht is amper 2 vierkante centimeter groot. Toch leeft er bij velen een verlangen om het vredessymbool zelf in eigen handen te mogen ontvangen. Niemand laat de symboliek van het vredeslicht onberoerd. Van het Vlaams parlement kregen we groen licht. Voor het eerst, kwam het klein ding ook voorbij de deuren van het huis der Vlaamse volksvertegenwoordigers.

De eer viel te beurt aan de leerlingen uit GO basisschool Mijlpaal uit Drongen. Zij maakten kennis met het gebouw waar op Vlaams niveau de wetten worden gestemd. De voorzitster van de Vlaams parlement ontving uit onschuldige kinderhanden na 4000 km het vredessymbool uit het verre Oosten. Het vredeslicht mocht het licht laten uitschijnen op het kabinet van de voorzitster zelf. Het vredeslicht weet zich ook doorheen de muren van het Vlaams parlement te loodsen. Vanaf heden mogen we spreken van een schitterende en stralende voorzitster.

80056498_761739980960327_5777364121364201472_o

Warm onthaal door de voorzitster zelf.

Voorzitster Liesbeth Homans wist duidelijk dit symbool naar waarde te schatten.  Het vredeslicht is trouwens meer dan een gewone vlam … Het symbool van hoop komt volgens de voorzitster iedereen toe. Temeer omdat deze menselijke ketting van ‘het-licht-aan-elkaar-gevende-mensen’ vanuit deze plek kan en mag vertrekken doorheen het landschap.  En komt het licht iets vroeger of iets later dan voorzien? Het blijft de moeite om er naar uit te kijken. ……. Een vredeslicht komt nl… nooit te vroeg en nooit te laat.

Boodschap werd in ontvangst genomen door het vredesinstituut.

De voorzitster werd bijgestaan door twee prominenten van het Vlaams Vredesinstituut. Mevrouw de voorzitster van de raad van bestuur Mieke Vanhecke en directeur mevrouw Elke Devroe.

We zijn mevrouw de voorzitster dan ook heel dankbaar. Om voor ons, maar vooral voor het vredeslicht ‘de tijd’ te nemen.

Recente berichten
Recente reacties
    Archieven
    Categorieën