De Algemene Vergadering

Wenst u actief deel te nemen aan het Vredeslicht? Heeft u een suggestie of een wenk? Laat het ons weten... Welkom op de Algemene vergadering!

Bildnachweis: ©Verein Friedenslicht Schweiz Foto: ERK-BS/Eleni Kougionis

Particulieren en/of (sport)verenigingen /scholen/levensbeschouwingen, medewerkers van gemeentebesturen en alle andere mensen met een interesse  voor de activiteiten van het vredeslicht kunnen lid worden van de Algemene Vergadering vzw Vredeslicht. Jaarlijks worden deze mensen uitgenodigd tot het bijwonen van deze bijeenkomst met een kopje koffie en gebak. Daarnaast ontvangen de leden een aantal elektronische nieuwsbrieven in hun mailbox over de stand van zaken voor de komende activiteiten.

Word lid van de Algemene Vergadering.

  "Ik/Wij wil(len) graag lid worden van de algemene vergadering. Ik/Wij vertegenwoordig/vertegenwoordigen hierbij een:

  Indien mogelijk: Naam van de Organisatie.

  Naam en Voornaam van de contactpersoon.

  Telefoon (indien gewenst, zo kunnen we snel met u contact opnemen)

  Gemeente waar jouw organisatie werkzaam is.

  Indien mogelijk, een e-mail adres waar we de uitnodiging van de AV kunnen verzenden.

  Heb je voor ons nog een vraag of een wenk mee te geven?
  Maak hiervoor gerust gebruik van de ruimte hieronder.

  Bildnachweis: ©Verein Friedenslicht Schweiz
Foto: Christian Reding

  Bildnachweis: ©Verein Friedenslicht Schweiz Foto: Christian Reding

  Het belang van een Algemene Vergadering. (AV)

  Voor de Vzw Vredeslicht is inspraak van onze leden een vaste kernwaarde.  Enerzijds streven we ernaar om onze afdelingen een grote vorm van autonomie aan te bieden. Anderzijds zoeken we naar de raakvlakken die ons samen brengen.

  Onze werking steunt op 2 pijlers. Vooreerst is de AV (Algemene Vergadering) het hoogste orgaan binnen onze organisatie. De AV kan je vergelijken met “het parlement” van een kleine groep mensen. Tijdens de AV worden zo goed als alle beslissingen genomen. We geven inzage over onze financiële rekeningen, beluisteren wenken en suggesties van andere afdelingen, zoeken we naar oplossingen voor een aantal uitdagingen. We spreken ons uit over de kansen die we kunnen opnemen. Tot slot wordt deze bijeenkomst afgesloten door een Raad van Beheer samen te stellen. (Dit is de 2de pijler van onze werking)

  Het bestuur voert eerder uit wat hen door de Algemene Vergadering wordt opgedragen. Je kan het bestuursorgaan het best vergelijken met ‘een regering’. Deze instantie  bestaat uit een handvol mensen, waaronder een voorzitter, secretaris, een materiaalverantwoordelijke, eventueel kan dit aangevuld worden door een penningmeester, een persverantwoordelijke, een webmaster, enz. . Zonder advies in te winnen van de Algemene Vergadering, kan het bestuur moeilijk zelfgekozen krijtlijnen uittekenen.

  Het belang om zich als organisatie, vereniging of particulier aan te melden voor de algemene vergadering mag dus niet onderschat worden.  Jouw mening tijdens dit evenement telt dus wel degelijk mee.

  Dank voor de inschrijving. 

  Recente berichten
  Recente reacties
   Archieven
   Categorieën