De marathon van het vredeslicht

De tocht van het licht in de duisternis.

FLM17_WebA (67)

Dwars door ‘alles’ heen…..

48385837_1955090197879375_4505297891799072768_n

Hevige sneeuwval, gladde wegen of koude rukwinden houden de lopers en wandelaars niet tegen om het op te nemen voor mensen die door omstandigheden minder mobiel door het leven moeten stappen. Klein ecologisch-voetafdruk-gewijs, kan elke gemeente of organisatie het vredeslicht wandelend of lopend ter plaatse laten brengen. De marathon van het vredeslicht is alvast de meest sportieve manier om een vredesboodschap binnen te loodsen in je eigen dorp of stad. De eigenlijke marathon heeft als doel om donaties te verzamelen. Donaties voor de mensen die hun hele leven afhankelijk zijn van andermans hulp.

Lopen en wandelen voor het leven.

Een gezonde geest in een gezond lichaam, luidt hier het devies. Mensen die het voelen kriebelen om hun sportieve outfit van onder het stof te halen, worden uitgenodigd om de daad bij het woord te voeren. Voor het hele traject, maar ook voor positief denkers die een korter traject verkiezen, is er genoeg plaats voorzien. Deze sportievelingen zijn de mening toegedaan dat mensen letterlijk en figuurlijk in beweging moeten worden gebracht. Ter plaatse blijven trappelen staat helaas niet in hun woordenboek. Het aankomend looptalent voor het goede doel wordt bij aankomst alvast culinair in de watten gelegd. 

Met een smoes kom je er niet van af.

Alle mensen kunnen zich aanmelden. Je wordt door de organisatie op de hoogte gebracht waar en wanneer je het best kan opduiken. De foto’s spreken voor zich. Om vingers en duimen bij af te likken. Geen wedstrijdmentaliteit, geen snelheidsrecord die moet sneuvelen, geen podiumplaats in het verschiet. Alle zetten op het schaakbord vruchteloze schijnbewegingen zijn hier helaas niet aan de orde. Enkel een stel goede loopschoenen en een dosis positivisme brengen enigszins soelaas in wat hier als “de uitdaging van het jaar” wordt omschreven.

Vrede en naastenliefde

“Alleen de gedachte om vrede te verspreiden is onze enige metgezel langs de weg”, volgens initiatiefnemers Karel Lanzerstorfer en Christof Steinkögler. Met het licht van vrede willen we mensen eraan herinneren dat vrede en naastenliefde twee basiswaarden zijn die moeten worden bewaard. Zonder die waarden is het echter onmogelijk om samen te leven. De tocht werd op poten gezet door initiatiefnemers met het hart op de juiste plaats. De organisatoren willen de sponsors, bedrijven en winkels danken, die bij aanvang van dit evenement (financiële) steun aanboden.

Voor elk wat wils

In Oostenrijk kan een tocht ondernomen worden door verschillend teams. De eerste etappe gaat van Linz naar Kremmünster (15 km). Vanwaar het verder naar de omliggende gemeenten gaat: “Molln, Thalheim/W., Ried/Tr., Eberstalzell, Waldneukirchen und Steyr.”
Er bestaat een mogelijkheid om de afstand van 22km af te leggen. Je kan ook een deel van het parcours voor je rekening nemen vanaf Eberstalzell (7km), Wirt (4km). Zo is er voor elk wat wils.
De tocht voor de wandelaars start om 16u.00 bij het gemeentehuis van Eberstalzell (10km).
Gedurende de hele run, kunnen lopers ontkoppelen en/of opwarmen in een ondersteuningsvoertuig die gedurende de tocht de groep mensen op passende wijze weet te ondersteunen.