Voor de eerste stad van ons land.

Het vredeslicht komt naar de oudste stad van ons land. De Vrienden van de kerststal – vrijwilligers die jaarlijks in de basiliek een kerstdorp bouwen – halen het vredeslicht naar de oudste en tevens ook gezellige stad Tongeren.

De brandende vredeskaars komt tegen kerst dit jaar naar Limburg, meer bepaald naar Sint-Truiden, Genk, Maasmechelen en Tongeren. Tongeren kan rekenen op een bloeiend verenigingsleven. Zo bouwen de Kerststalvrienden jaarlijks de naar alle waarschijnlijkheid ‘mooiste kerststal’ van het land. Maar dit jaar krijgt de kerststal gezelschap. Het vredessymbool dat ondertussen tijdens de nieuwjaarsperiode 40 miljoen keer wordt verdeeld in Europa. In de Basiliek kan iedereen die het wenst een vredeslichtje in de vorm van een kaars komen afhalen. Zo wordt de vrede op symbolische wijze alom verspreid onder de mensen.

Stip alvast zaterdag 21 december aan, want deze activiteiten zullen niet onopgemerkt voorbij gaan. Tongeren heel erg bedankt en succes met het initiatief. In Tongeren worden mensen door het vredeslicht verbonden.

Aankomst van het vredeslicht in Tongeren.

Zaterdag 21 december 2019.  Om 18u30 start de tocht naar de O.L.V. Basiliek. Ontvangstmoment op de Leopoldwal. Allen van harte welkom.

Voor meer infol  Tony Nachtegaele 0479542355   e-mail: dannekestas@gmail.com 

 

Evenement Details