Brugge wordt nog mooier op 18 december 2019

Officieel ontvangstmoment op 19 december 2018

Op het officieel ontvangstmoment op woensdag 18 december 2018 om 18.30 uur in de Heilige Magdalenakerk (Stalijzerstraat 19 8000 Brugge) willen we een boodschap van verbondenheid, vrede en solidariteit uitdragen waar de verschillende levensbeschouwelijke strekkingen zich in herkennen.  Schepen schepen Martine Matthys zal het internationaal Vredeslicht doorgeven aan alle mensen en organisaties van goede wil. Een licht – als teken van vrede – wordt van mens tot mens gebracht. Iedereen die dit wenst, kan het licht komen afhalen tijdens dit ontvangstmoment.Breng eventueel jouw lantaarn of windlicht mee om het licht verder te verspreiden in jouw buurt, instelling of organisatie. Je kan ook ter plaatse een bijzonder windlichtje aankopen om het licht mee naar huis te nemen. Aan alle aanwezigen bieden we, naast het licht, ook een (warm) drankje aan.

Kom jouw licht halen

Van donderdag 19 tot dinsdag 24  december 2019 van 13 tot 18 uur kan je ook langskomen om licht te nemen van het Vredeslicht.Op vrijdag 20 december is er een nocturne tot 22 uur met muzikale omlijsting. Meer info over het vredeslicht kan je vinden op de website www.yot.be

Het Vredeslicht wil mensen aanmoedigen om tijdens de kerstperiode warmte, vreugde en licht door te geven. In de Magdalenakerk blijft het vredeslicht tot 26 december 2019 branden.

Mensen willen niet alleen over vrede spreken, men wil ook effectief de handen uit de mouwen steken, een actieve bijdrage leveren om iets voor de vrede en een menswaardige samenleving te doen. Samen een licht aansteken en voelen dat het de samenleving ten goede komt–vooral in periode van de feestdagen, waar we naar warmte en affectie zoeken. Dit positief verhaal verbindt verschillende generaties en bevolkingsgroepen met elkaar. Met het Vredeslicht verzetten we ons ‘vierkant tegen eenzaamheid’ en lanceren we een oproep om letterlijk het ‘licht’ te brengen naar eenzame mensen.

 

 

 

 

 

Een klein licht aansteken is niet zo veel, maar wanneer we het allen aansteken, wordt het plots helder in Brugge!  Het vredeslicht in Brugge is een organisatie van YOT vzw , Vierkant tegen eenzaamheid, de moslimgemeenschap, Oecumenische werkgroep, HuisvandeMens Brugge, Sint-Donatianus. In principe bereikbaar op dinsdag en donderdag. contactpersoon: Koen De Korte mail: koen@yot.be   050 33 68 18   (op dinsdag of donderdag)  Stalijzerstraat 19  8000 Brugge ga naar website yot.:   https://www.yot.be/vredeslicht

 

Evenement Details
Sponsors