Brugge wordt nog mooier op 18 december 2019

Officieel ontvangstmoment op 19 december 2018

Op het officieel ontvangstmoment op woensdag 18 december 2019 om 18.30 u.in de H.-Magdalenakerk (Schaarstraat te Brugge, nabij Astridpark) willen we een boodschap van verbondenheid, vrede en solidariteit uitdragen waar de verschillende levensbeschouwelijke strekkingen zich in herkennen.

Schepen Franky Demon zal namens het college van burgemeester en schepenen op deze ceremonie het vredeslicht in ontvangst nemen voor alle Bruggelingen.

  • Verwelkoming namens alle organisatoren
  • Mensen getuigen over hun persoonlijke zoektocht naar licht en woord en beeld
  • Officiële ontvangst door schepen Demon
  • Lichtende liederen
  • Het internationaal Vredeslicht wordt doorgegeven aan alle mensen en organisaties van goede wil. Een licht – als teken van vrede – wordt van mens tot mens gebracht.

Kom je namens een organisatie het vredeslicht halen ?Breng dan het logo van jouw organisatie mee. We verzamelen alle logo’s in de kerk en maken zo zichtbaar waar het vredeslicht overal aanwezig is in de regio.

Iedereen die dit wenst, kan het licht komen afhalen tijdens dit ontvangstmoment. Breng eventueel jouw lantaarn of windlicht mee om het licht verder te verspreiden in jouw buurt, instelling of organisatie.

Je kan ook ter plaatse een bijzonder windlichtje aankopen om het licht mee naar huis te nemen. Aan alle aanwezigen bieden we, naast het licht, ook een (warm) drankje aan.

Vierkant tegen eenzaamheid.

Mensen willen niet alleen over vrede spreken in Brugge, men wil ook effectief de handen uit de mouwen steken, een actieve bijdrage leveren om iets voor de vrede en een menswaardige samenleving te doen. Samen een licht aansteken en voelen dat het de samenleving ten goede komt – vooral in periode van de feestdagen, waar we naar warmte en affectie zoeken. Dit positief verhaal verbindt verschillende generaties en bevolkingsgroepen met elkaar. Met het Vredeslicht verzetten we ons ‘vierkant tegen eenzaamheid’ en lanceren een oproep om letterlijk ‘licht’ te brengen naar elkaar.

Aanwezigheid van het vredeslicht in de Magdalenakerk.

Welkom van donderdag 19 december tot 26 december (kerstdag 25/12 gesloten). De kerk is elke dag open van 13u tot 18u.  Kom je namens een organisatie, breng dan het logo mee van jouw organisatie en geef het een plaatsje in de kerk naast de andere deelnemers.

Een klein licht aansteken is niet zo veel, maar wanneer we het allen aansteken, wordt het plots helder in Brugge!  Het vredeslicht in Brugge is een organisatie van YOT vzw , Vierkant tegen eenzaamheid, de moslimgemeenschap, Oecumenische werkgroep, HuisvandeMens Brugge, Sint-Donatianus. In principe bereikbaar op dinsdag en donderdag. contactpersoon: Koen De Korte mail: koen@yot.be   050 33 68 18   (op dinsdag of donderdag)  Stalijzerstraat 19  8000 Brugge ga naar website yot.:   https://www.yot.be/vredeslicht

 

 

Evenement Details
Sponsors