Gebruiksaanwijzing en wenken

Gebruiksaanwijzing en suggesties
We proberen elkaar te helpen

– Hartelijk dank alvast om samen met uw vereniging/ school / parochie of als particulier aan de slag te gaan met het vredeslicht. We hopen dat ook u de boodschap van vrede mag uitdragen aan zoveel mensen bij u in de buurt.

Graag willen we een aantal wenken/of suggesties overmaken die de samenwerking tussen de VZW en alle organisaties die willen meewerken aan het project kunnen bevorderen. Heb je vragen, aarzel dan vooral niet om ons hierover te contacteren.

– Foto’s:

Afdelingen die foto’s nemen over activiteiten met betrekking tot het vredeslicht en dit materiaal op het internet plaatsen, zij het via sociale media of via een eigen website, staan toe dat de Vredeslicht deze foto’s mag gebruiken op de website van vredeslicht.be.  Wenst u vooralsnog dat bepaalde foto’s verwijderd worden om welke reden dan ook, kan men altijd contact opnemen met de webmaster van VZW Vredeslicht. (zie contacten:  https://vredeslicht.be/contact/)

Ook op onze website kan je foto’s downloaden. Maar vaak werd dit beeldmateriaal gemaakt in het buitenland en genieten ze van een bescherming. Opgelet!  Neem deze foto’s niet klakkeloos over om een eigen folder te maken, maar durf ons hierover aan te spreken. Neem contact op met de VZW Vredeslicht (webmaster) zodat wij u kunnen doorverbinden met de juiste personen.

De Vzw kan niet verantwoordelijk worden gesteld, wanneer foto’s vanuit onze website worden gebruikt voor doeleinden waar wij niet op de hoogte van zijn.

– Veiligheid

Onze website Vredeslicht.be is voorzien van aanbevelingen betreffende de veiligheid. https://vredeslicht.be/aanbevelingen-m-b-t-de-veiligheid/ Om op een verantwoorde manier met een waakvlam om te gaan, kan men hier heel wat informatie terugvinden. Activiteiten waar menselijke fouten aanleiding kunnen geven tot een ongeval, kunnen niet verhaald worden op de vzw Vredeslicht.

Om de veiligheid van uw activiteit te optimaliseren, bieden wij tegen een vergoeding een aantal brandkoffers aan. Zo kan de waakvlam van het vredeslicht buiten overnachten, zonder dat de vlam dooft.

– Kaartje.

Door deze aanmelding wordt uw verdeelpunt op het kaartje van het Vredeslicht gevisualiseerd.  Controleer deze gegevens, wanneer je ze online kan raadplegen. Heb en een fout gezien?  Of heeft u wensen betreffende het al of niet weergeven van persoonlijke gegevens.?….Aarzel dan vooral niet om met ons contact op te nemen.

– Deontologie

Aan het project van het Vredeslicht werd hard gewerkt om in Vlaanderen het Vredeslicht een gezicht te geven. Dank zij de inzet van heel veel vrijwilligers en in samenwerking met internationale partners, willen we een boodschap van vrede overhandigen aan alle mensen. Het opstarten van dit project was alles behalve evident. Het ligt in onze betrachtingen om zo veel mogelijk activiteiten te willen ondersteunen. We ondersteunen hierbij de visie om het vredeslicht aan te bieden vanuit een tweerichtingsverkeer.. Wij zijn er om u te helpen en u kan ons helpen indien u dit wenst. Steun aanbieden op welke wijze dan ook, wordt ten zeerste gewaardeerd. Wil je zelf de handen uit de mouwen steken en meewerken? Laat het ons vooral weten. We contacteren u zo spoedig mogelijk zodat ook u deel kan uitmaken van de werking.

– Verzekering

Activiteiten die worden georganiseerd met betrekking tot het vredeslicht zonder de Vzw hiervan op de hoogte te brengen vallen buiten onze verzekeringspolis. Vrijwilligers, verbonden aan het initiatief, kunnen genieten van deze bescherming wanneer alle namen van de vrijwilligers worden aangeboden aan Vzw Vredeslicht, 2 dagen vooraleer de activiteiten plaatsvinden. Hiervoor dient men de namen van alle medewerkers te uploaden in bijhorend aanmeldingsformulier.

– Logo:

Het logo van het vredeslicht kan niet gebruikt worden, wanneer u geen contact opgenomen heeft met de organisatie  VZW Vredeslicht of een hoofdverdeelpunt. (Contactadressen staan achteraan bij contacten)

– Een eigen project opstarten?

Wenst u eigen projecten op te starten?  Dan vragen we u om even te reflecteren over volgende stellingen:

* U kan ons steunen.

Zo zorgt u mee voor het voortbestaan van het Vredeslicht.be. Dit kan door kaarsen met het logo van het vredeslicht te helpen bedelen. Het vredeslicht…. Dat zijn uiteindelijk wij allemaal….

*Het vredeslicht is een symbool van vrede gericht aan alle mensen in Vlaanderen.

Het zich toe-ëigenen van het vredessymbool naar één enkele levensbeschouwing of één enkele vereniging; is naar ons aanvoelen een verloren kans om mensen onderling met elkaar te verbinden. Wees daarom ook uitnodigend om met mensen samen te werken die zich ‘op het eerste zicht’ ‘buiten de comfortzone’ van de eigen organisatie bevinden. Het vredeslicht is trouwens van niemand. Het vredeslicht is er voor iedereen. Toch blijven er voldoende kansen voorhanden om met uw  levensbeschouwing aan het project een specifieke duiding te geven.

*Wat we samen doen, doen we beter.

  • Het allerbelangrijkste van het Vredeslicht is dat mensen opnieuw tijd willen maken voor elkaar.  (Adda Brandstetter: moeder van het vredeslicht)

*Wensen.

De voltallige ploeg aan vrijwilligers van het Vredeslicht wensen u en uw familie, kennissen en vrienden aangemame feesten toe. In de hoop je hiermee van dienst te zijn.

Namens de VZW Vredeslicht in internationale verbondenheid met zoveel andere mensen uit andere landen. Vrolijk Kerstfeest / Fijne feestdagen / Gelukkig Nieuwjaar aan alle mensen en hou het vooral zo gezond mogelijk.

Warme groeten.

 

 

Recente berichten
Recente reacties
    Archieven
    Categorieën