Het vredeslicht in Nederland

Rond kerst zijn veel mensen bezig met goede wensen en draaien acties voor goede doelen op volle kracht. Het vredeslicht is voor het eerst in 1996 in Nederland binnengekomen. Ze kregen het van Duitse jongeren. Sindsdien vaardigt Nederland elk jaar een delegatie af naar Linz. De 50 plaatsen die ze elk jaar voorzien, worden in een mum van tijd ingenomen.

Het vredeslicht wordt met de bus naar het centraal station van Utrecht gebracht. Op zaterdag 22 december 2018 organiseert scouting Nederland in Utrecht van 10.00 tot ca. 12.00 uur de een landelijke Vredeslichtmanifestatie. Tijdens deze manifestatie kunnen Scoutinggroepen uit het hele land, met hun eigen lantaarns, het brandende Vredeslicht ophalen, om dit verder te kunnen verspreiden. Deze manifestatie wordt waargenomen door burgemeester van Utrecht Jan van Zanen. In Nederland kan je overal in het land het vredeslicht afhalen. De voorbereidingen voor dit Vredeslichtfeest zijn inmiddels in volle gang. Heel wat groepen uit Nederland hebben hierop al ingetekend.

Sinds 2010 kwam de actie echt goed op gang. Bij thuiskomst staan mensen, een aantal burgemeester en andere persoonlijkheden het vredeslicht op te wachten. Zo zijn er een aantal plaatsen in Nederland waar het vredeslicht niet meer weg te denken is. Voor ons een gelegenheid om onze Noorderburen te groeten. We wensen jullie allen ontzettend veel succes met het vredeslicht en mocht het licht  in Nederland uitvallen…. Geen nood, dan zijn wij er nog!  We beloven alvast elkaar te helpen. Zalige feestdagen aan alle inwoners in Nederland toegewenst in de best mogelijke omstandigheden. Vanwege je Zuiderburen.

De terugreis naar Nederland.

                       Ga naar website Vredeslicht Nederland.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lied: Lopend vuur van Vredeslicht Nederland. Thomas Pieters.