Het vredeslicht in Nederland

Jongeren zoeken vanuit Nederland het vredeslicht op in Oostenrijk.

foto Vredeslicht Nederland
foto Vredeslicht Nederland

Een snelle verdeling over heel het land.

Het vredeslicht kwam in Nederland voor het eerst binnen in 1996, nadat ze het overhandigd kregen van Duitse jongeren. De volgende jaren zorgden Nederlandse jongeren zelf voor het overbrengen van het vredeslicht. Hiervoor trekken ze met de bus elk jaar richting Oostenrijk.

Logo-Vredeslicht-Nederland

Vanuit een centrale plaats spreken de Nederlandse ambassadeurs van het Vredeslicht af om het vredeslicht over heel Nederland te versrpeiden.  Ook bij onze Noorderburen  staan een aantal politieke prominenten telkens opnieuw het vredeslicht op te wachten.

Een organisatie van eigen activiteiten.

Nederland7
foto Vredeslicht Nederland

Elk jaar op 24 december: een fakketocht in Eindhoven.

Traditioneel wordt in Eindhoven op 24 december (kerstavond) de Fakkeltocht voor verdraagzaamheid en vrede gelopen. De Fakkeltocht werd voor het eerst gehouden in 1992 toen in het Duitse Solingen aanslagen werden gepleegd op migranten. Sindsdien heeft de tocht in het teken gestaan van vrede, vrijheid en verdraagzaamheid. Elk jaar verzamelen zich weer vele duizenden mensen op het Wilhelminaplein om de aandacht te vestigen op de veelzijdigheid van de Eindhovense samenleving.

De Fakkeltocht is voor veel mensen een vertrouwd onderdeel geworden van de feestdagen. Hiermee geeft Eindhoven aan hoeveel mensen in onze regio zich willen inzetten voor een samenleving, waarin verdraagzaamheid en respect voor elkaar centraal staan. Samen leven vraagt om tolerantie, om geven en nemen. Samen leven vraagt ook om het stellen van grenzen. Dat geldt voor ons allemaal, welke kleur, godsdienst of overtuiging we ook hebben.

Mars voor de Vrede.

Lied van het vredeslicht.

‘Lopend Vuur’ is een op maat gemaakte song van Thomas Pieters voor Vredeslicht Nederland. Zij vierden december 2015 hun tien jarig jubileum en benaderde Thomas Pieters met de vraag een jubileumlied te schrijven voor tijdens hun jaarlijkse busreis naar Oostenrijk. Dank aan Omroep Pim voor de beelden gebruikt in deze video: http://www.omroep-pim.nl www.thomaspieters.nl www.vredeslicht.nl

foto vredeslicht Nederland
foto Vredeslicht Nederland
Recente berichten
Recente reacties
    Archieven
    Categorieën