Kempen Geel

vredeslicht Geel 2022

Geel als belangrijk knooppunt van het Vredeslicht.

Geel is strategisch goed gelegen en fungeert voor heel wat plaatsen als belangrijk knooppunt voor de verdeling van het vredeslicht. Sinds 2020 wordt het vredeslicht vanuit Nederland ons land binnen gebracht, met als bestemming Geel. Vanuit Geel wordt het Licht vooral verspreid doorheen de kempen en het Noorden van de provincie Antwerpen.

Voor ons allemaal is de passage van het vredeslicht in Geel niet onbelangrijk. Soms wordt door corona het overdragen van het vredeslicht aan het grensgebied tussen 2 landen bemoeilijkt. Maar door de goede contacten met vredeslicht Noord-Brabant in Nederland zoeken we bij problemen telkens naar creatieve oplossingen.

Pastoraal team in samenwerking met het stadsbestuur

Het vredeslicht in Geel wordt mede georganiseerd door het pastoraal team in Geel.

Alle informatie over het vredeslicht: De aankomst, het verspreiden en het bekomen ervan kan je nalezen op de website van ‘Vredeslicht Geel’.   Ga naar de website van ‘Vredeslicht Geel’

Het vredeslicht wordt zowel in scholen, als in rusthuizen en ziekenhuizen bedeeld en over meer dan 40 straten verspreid.  Ook tal van andere mensen uit de streek  wisten de weg naar het vredeslicht in Geel te vinden.

Wil je meer weten over het vredeslicht in de Kempen? Bekijk zeker eens de website voor alle informatie in 2022.

De overdracht van het vredeslicht vanuit Nederland.

Contacten.

Contactpersoon Geel – Mol
De heer Marcel De Vries
0477 35 08 12

madevr@skynet.be