Kempen Geel

vredeslicht Geel 2023

Geel als belangrijk knooppunt van het Vredeslicht.

Geel is strategisch goed gelegen en fungeert voor heel wat plaatsen als belangrijk knooppunt voor de verdeling van het vredeslicht. Sinds 2020 wordt het vredeslicht vanuit Nederland ons land binnen gebracht, met als bestemming Geel. Vanuit Geel wordt het Licht vooral verspreid doorheen de kempen en het Noorden van de provincie Antwerpen.

Voor ons allemaal is de passage van het vredeslicht in Geel niet onbelangrijk. Soms wordt door corona het overdragen van het vredeslicht aan het grensgebied tussen 2 landen bemoeilijkt. Maar door de goede contacten met vredeslicht Noord-Brabant in Nederland zoeken we bij problemen telkens naar creatieve oplossingen.

Officieel verdeelmoment Geel 2023.

Normaal gezien zal het vredeslicht in Geel aankomen gedurende de avond van maandag 12 december. Wij houden het ter beschikking van mensen, die het verder willen doorgeven, maar op zaterdag 16 december 2023 ontvangen wij het officieel in onze stad.
Die zaterdag bieden wij het aan onder de toren van de centrale St.-Amandskerk van 10.00 tot 16.00 u. Wij verwelkomen iedereen die het licht wil meenemen en desnoods verder wil uitdragen.
Om 10.00 u. houden wij een plechtig moment voor de burgemeester en enkele vertegenwoordigers van nieuwe gemeen-schappen in Geel. Zij krijgen de gelegenheid, om hun vredewens uit te spreken.
Een vredeswens kan iedereen er meenemen en ook een kaarsje, dat aan de originele lamp kan worden aangestoken.
Achteraf kunnen de mensen op onze website meedelen in welke straat hun eigen adres of een ander) hun lichtje gebrand heeft, een boodschap aan de brede gemeenschap. Op onze website zullen wij lichtjes laten branden in de straten die ons gemeld  worden.
Het vredeslicht kan ook meegenomen worden vanuit de Kerstvieringen in alle Geelse kerken op 24 en 25 december.
Breng het vredeslicht van Bethlehem bij zoveel mogelijk mensen in zoveel mogelijk straten van Geel!
Vrede voor iedereen!

Pastoraal team in samenwerking met het stadsbestuur

Het vredeslicht in Geel wordt mede georganiseerd door het pastoraal team in Geel.

Alle informatie over het vredeslicht: De aankomst, het verspreiden en het bekomen ervan kan je nalezen op de website van ‘Vredeslicht Geel’.   Ga naar de website van ‘Vredeslicht Geel’

Het vredeslicht wordt zowel in scholen, als in rusthuizen en ziekenhuizen bedeeld en over meer dan 40 straten verspreid.  Ook tal van andere mensen uit de streek  wisten de weg naar het vredeslicht in Geel te vinden.

Wil je meer weten over het vredeslicht in de Kempen? Bekijk zeker eens de website

De overdracht van het vredeslicht vanuit Nederland.

Contacten.

Contactpersoon Geel – Mol
De heer Marcel De Vries
0477 35 08 12

madevr@skynet.be