Vredeslicht Christoff’s Kerstconcert

Merci Christoff….

In november 2017 kreeg manager Bert Berteloot een uitnodiging van het vredeslicht. Zou de intrede van het vredeslicht een meerwaarde zijn voor het kerstconcert?

Christoff ging de uitdaging aan. Op zondag 17 december 2017 bezocht het vredessymbool voor de eerste maal de Basiliek van Koekelberg.  “Het is een traditie dat het Vredeslicht door veel landen in Duitsland aankomt.” We steken dit Vredeslicht voor de allereerste keer aan op deze plaats in Brussel.

Gedurende 15 optredens droeg het team het vredeslicht mee tijdens Christoff’s kersttournee. Meteen sloeg de formule aan. Mensen konden het vredeslicht meenemen naar huis, als teken van verbondenheid met elkaar.

 

Bekijk de reportage. Klik op het logo van VTM nieuws.
Bekijk de reportage. Klik op het logo van VTM nieuws.

Dit licht is al heel lang onderweg en wordt niet gedoofd. Van hieruit gaan we het verspreiden, want geloof mij: er is nog veel vrede nodig”, bekent Christoff. Zus Lindsay stond hoogzwanger toe te kijken. Het kindje zou als een kerstgeschenk een aantal dagen later geboren worden.

“Helaas is er hier in Vlaanderen ook veel oorlog. Familie- en burenruzies, kinderen die worden gepest op school, enz. Er worden vaak woorden gezegd die pijn doen. Er is zoveel verdriet in eigen land en in de wereld, zodat we er rond deze dagen toch eens stil moeten bij staan. En heb je zelf woorden met iemand, zet dan de eerste stap, wees de slimste ook al weet je dat je gelijk hebt en een toegeving moet doen”, legde Christoff uit.

Alvast bedankt Christoff om het vredeslicht mee te dragen tijdens je mooie optredens. Mensen in ons land raken vertrouwd met het vredesinitiatief.

Hier komt het vredeslicht aan

Geplaatst door Simonne Dedobbeleer op Zondag 17 december 2017

https://www.facebook.com/FanpaginaChristoff/videos/339373616793600/

Vredeslicht in België

Straks is het zover, ons eerste kerstconcert van de 19. We hebben er zo naar uitgekeken en vanavond zal ook voor de eerste keer dit jaar het vredeslicht in België verspreid kunnen worden. Steven en Ruben zijn er persoonlijk om gereden in Duitsland om het aan jullie te kunnen verder geven. Want ook hier in Vlaanderen is er nood aan een beetje vredeslicht!

Geplaatst door Christoff op Dinsdag 11 december 2018