Vredeslicht Christoff’s Kerstconcert

Kerstconcert 2019 a
Klik op het logo van VTM nieuws en ga verder naar het laatste item.
Klik op het logo van VTM nieuws en ga verder naar het laatste item.

Kerstconcert krijgt extra glans door het vredeslicht.

In november 2017 kreeg het management van Christoff een uitnodiging: ‘Mag het vredeslicht uit Bethlehem op bezoek komen tijdens het Kerstconcert van Christoff?’

2017:   Op zondag 17 december 2017 brachten 3 kinderen het vredessymbool voor de eerste maal de Basiliek van Koekelberg binnen. Eén van de kinderen, Soetkin, haalde een aantal uren eerder het vredeslicht, komende van Wenen, in het station van Aachen HBF op. Voor het laatste traject wist Soetkin zelf met de trein de afstand naar Brussel te overbruggen. Geen eenvoudige opdracht! Maar het licht bleef na een bewogen reis branden. In de Basiliek waren niet zo veel mensen op de hoogte over de komst van dit reizend vuurtje. Voor veel toeschouwers een eerste kennismaking met om in aanraking te komen met een vuur dat een traject van van meer dan 4000 km had afgelegd. Het resultaat van een menselijke warme ketting die de boodschap van vrede vanuit Bethlehem tot in het hart van de Basiliek bracht. Gedurende 15 optredens vergezelde het vredeslicht  Christoff’s Kersttournee. Mensen namen na het concert het vredeslicht mee naar huis, als teken van verbondenheid met elkaar. 

“We steken dit Vredeslicht voor de allereerste keer aan op deze plaats in Brussel!“, aldus Christoff.

Christoff_-_Photonews_3

Vredeslicht als onmisbaar onderdeel van het kerstgebeuren.

Kerstconcert 2019 b

2018:   De vlam van Bethlehem sloeg blijkbaar goed in bij het team van de Vlaamse charmezanger.  Want projectleider Günther Hartl van de ORF gaf het licht meteen na de uitzending van ‘100 000 lichter’ mee aan de medewerkers van Christoff. Een primeur in de geschiedenis van het vredeslicht. Wel een schot in de roos voor heel de entourage, want de aanwezigheid van het internationaal vredessymbool, bracht een warme menselijke gloed over ‘alle kerstconcerten van Christoff en Lindsay.

Het vredeslicht heeft in een mum van tijd een plaatsje in de harten van de mensen veroverd. In die mate zelfs, dat mensen er elk jaar weten naar uit te kijken. En het mag gezegd worden…… Christoff weet het publiek te bespelen als geen ander.. Hij kan niet alleen mooi zingen, verbaal weet hij zich ook op bijzondere wijze uit de voeten te maken.

Een vredeslicht vanuit Duitsland. i.s.m. Günther Hartl ORF en Florian Silbereisen.

Hier komt het vredeslicht aan

Geplaatst door Simonne Dedobbeleer op Zondag 17 december 2017

Vredeslicht in België

Straks is het zover, ons eerste kerstconcert van de 19. We hebben er zo naar uitgekeken en vanavond zal ook voor de eerste keer dit jaar het vredeslicht in België verspreid kunnen worden. Steven en Ruben zijn er persoonlijk om gereden in Duitsland om het aan jullie te kunnen verder geven. Want ook hier in Vlaanderen is er nood aan een beetje vredeslicht!

Geplaatst door Christoff op Dinsdag 11 december 2018

Dank aan Christoff en Lindsay

Christoff leidde het vredeslicht als volgt in: “Helaas is er hier in Vlaanderen ook veel oorlog. Familie- en burenruzies, kinderen die worden gepest op school, enz. Er worden vaak woorden gezegd die pijn doen. Er is zoveel verdriet in eigen land en in de wereld, zodat we er rond deze dagen toch eens stil moeten bij staan. En heb je zelf woorden met iemand, zet dan de eerste stap, wees de slimste, ook al weet je dat je gelijk hebt en een toegeving moet doen”. Steven en Ruben zijn er persoonlijk om gereden in Duitsland om het aan jullie te kunnen verder geven. Want ook hier in Vlaanderen is er nood aan een beetje vredeslicht!

Mensen in ons land raken vertrouwd met het vredesinitiatief. We vermoeden dat door de kerstconcerten ongeveer 45 000 mensen met het vredeslicht in aanraking kwamen. We weten dan ook  de inspanningen van het team Christoff en Lindsay naar waarde in te schatten.