Vredeslicht Christoff’s Kerstconcert

Kerstconcert krijgt extra glans door het vredeslicht.

Op zondag 17 december 2017 brachten 3 kinderen het vredessymbool voor de eerste maal de Basiliek van Koekelberg binnen. Eén van de kinderen, Soetkin, haalde een aantal uren eerder het vredeslicht, komende van Wenen, in het station van Aachen HBF op. Meteen een eerste kennismaking voor veel genodigden om in aanraking te komen met een vuur dat een traject van van meer dan 4000 km had afgelegd. Het resultaat van een menselijke warme ketting die de boodschap van vrede vanuit Bethlehem tot in het hart van de Basiliek bracht. 15 optredens lang vergezelde het vredeslicht  Christoff’s Kersttournee. Na het concert konden mensen het vredeslicht mee naar huis nemen, als teken van verbondenheid met elkaar.  “We steken dit Vredeslicht voor de allereerste keer aan op deze plaats in Brussel!“, aldus Christoff.

christoff vredeslicht

Vredeslicht als onmisbaar onderdeel van het kerstgebeuren.

Kerstconcert 2019 b

Het licht uit Bethlehem is steeds een welgekomen gast. In 2018 gaf projectleider Günther Hart het licht meteen na de uitzending van ‘100 000 lichter’ mee aan de medewerkers van Christoff. Een primeur in de geschiedenis van het vredeslicht. De aanwezigheid van het internationaal vredessymbool, bracht in ons land een warme menselijke gloed over ‘alle kerstconcerten van Christoff en Lindsay.

Het vredeslicht veroverde in een mum van tijd een plaatsje in de harten van de mensen. In die mate zelfs, dat mensen er elk jaar weten naar uit te kijken. En het mag gezegd worden…… Christoff weet het publiek te bespelen als geen ander.. Hij kan niet alleen mooi zingen, verbaal weet hij zich ook op bijzondere wijze uit de voeten te maken.

Christoff leidde het vredeslicht als volgt in: “Helaas is er hier in Vlaanderen ook veel oorlog. Familie- en burenruzies, kinderen die worden gepest op school, enz. Er worden vaak woorden gezegd die pijn doen. Er is zoveel verdriet in eigen land en in de wereld, zodat we er rond deze dagen toch eens stil moeten bij staan. En heb je zelf woorden met iemand, zet dan de eerste stap, wees de slimste, ook al weet je dat je gelijk hebt en een toegeving moet doen”. Steven en Ruben zijn er persoonlijk om gereden in Duitsland om het aan jullie te kunnen verder geven. Want ook hier in Vlaanderen is er nood aan een beetje vredeslicht!

Mensen in ons land raken vertrouwd met het vredesinitiatief. We vermoeden dat door de kerstconcerten ongeveer 25 000 trouwe fans met het vredeslicht in aanraking kwamen. We weten dan ook  de inspanningen van het team Christoff en Lindsay naar waarde in te schatten.

Recente berichten
Recente reacties
    Archieven
    Categorieën