Officieel ORF verdeelmoment vredeslicht in Linz

........ORF-openbaar verdeelmoment van het vredeslicht.......... Der weg zu dem Herzen

Het kloppend hart van het vredeslicht.  (orf studio Linz) 

De ORF studio in Linz, is het officiële kanaal, waar mensen uit alle hoeken van Europa zich kunnen aanmelden om het vredeslicht op te halen. Vrijwilligers verspreiden het dan op hun beurt aan andere organisaties of bij de mensen thuis. ….

Moderator en projectleider Günther Madlberger.   

Ondanks de internationale uitstraling van het vredeslicht, weet de ORF bij het overhandigen van het vredeslicht van het vredeslicht,  toch enige sereniteit aan de dag te leggen. De moderator nodigt mensen uit om het vredeslicht uit te dragen binnen de eigen familiale kring, aan vrienden en kennissen.

Uitzending Licht zu dem Herzen. (foto ORF)
Uitzending Licht zu dem Herzen. (foto ORF)

We hebben een licht voor jou.   

Wie er ook in het huis woont…. waar het ook wordt aangeboden…. van Linz tot in Vladivostok of het hoge Noorden. Heel wat jongeren kloppen aan bij de mensen thuis op kerstavond met de mededeling: “We hebben een lichtje voor jou!” Je mag er zijn, we zien u graag!  Het concept is heel eenvoudig, de beleving uniek.  En blijkbaar slaat deze formule aan. Dat het uitdragen van het vredeslicht tot ver buiten de provinciegrenzen van Ober-österreich zou uitstralen, had niemand bij de ORF zien aankomen.

Mobilisatie van vrijwilligers in Oostenrijk.   

Niemand twijfelt over de ernst van de opdracht om het vredeslicht van de ene naar de andere plaats over te brengen.  Het is en blijft een erezaak om het brandend licht ongeschonden en veilig naar het thuisfront te loodsen. In dit land probeert iedereen met elkaar samen te werken: het Rode kruis, de Scouts, de brandweer en de verschillende levensbeschouwingen. In een mum van tijd is het vredeslicht ter beschikking in elk dorp, station en brandweerkazerne. Niemand die begrijpt hoe dit samenhorigheidsgevoel zo spontaan is kunnen ontstaan.  De regionale ORF Directeur Kurt Rammerstorfer benadrukte in 2017 nog, dat het vredeslicht een bewust verlangen van een vreedzame samenleving met zich meedraagt. Met als gevolg ….. een menselijke ketting van verbondenheid tijdens de eindejaarsperiode.

407557_bigpicture_133753_img_20191219_160539

Van kaars tot kaars, van mens tot mens, van collega tot collega en van verzorger tot verzorger. Elke keer dat dit goed nieuws wordt doorgegeven, worden we uitgenodigd om de oefening te maken hoezeer we elkaar nodig hebben.  En gaat het licht ergens uit, dan helpen we elkaar uit de nood.  Iedereen blijft een even belangrijk onderdeel van deze schakel. Wat aanvankelijk kan ervaren worden als een leuk spelletje, groeit bij veel mensen meestal uit tot een positieve levenshouding. Vraag aan iemand uit Oostenrijk of hij of zij het vredeslicht kent….?  Gegarandeerd krijg je een glimlach terug.

Het vredeslicht kom in Linz aan.  (foto ORF studio)
Het vredeslicht kom in Linz aan. (foto ORF studio)
Recente berichten
Recente reacties
    Archieven
    Categorieën