Officieel ORF verdeelmoment vredeslicht in Linz

135923_opener_31275_studio_eingang2
csm_IMG_4117_551e933991

Het internationaal ORF-vredeslicht wordt officieel overhandigd aan medewerkers en alle sympathisanten in de meeste ORF studio’s. Tijdens een namiddaguitzending in Linz , komen een aantal dagen voor kerstavond, de vaste partners rechtstreeks het vredeslicht ophalen. Onder de menigte, veel groepen uit Oostenrijk zelf, maar ook mensen uit het buitenland.

De ORF studio in Linz, is het eerste kanaal, waar mensen uit alle hoeken van Europa zich kunnen aanmelden om het vredeslicht op te halen. Alle mensen zijn welkom. Kortom: “Het vredeslicht is van niemand. Het vredeslicht is van iedereen.”

ORF-Friedenslicht 2017

Schöne Impressionen vom ORF-Friedenslicht 2017, die unsere Jugendreporter Martin Stru und David Hecimovic vergangenen Freitag da eingefangen haben! 💪 Unbedingt reinschauen. ☺️Danke für das Video, Jungs!

Geplaatst door Rotes Kreuz Steiermark op Maandag 25 december 2017

Dat het overbrengen van het vredeslicht een ernstige opdracht is, durft wellicht niemand in Oostenrijk aan twijfelen. Het is en blijft een erezaak om het brandend licht ongeschonden en veilig thuis te brengen. Eens het vredeslicht is aangekomen, rukken jongeren op 24 december uit, om mensen persoonlijk deze boodschap van vrede te overhandigen. In Oostenrijk probeert iedereen met elkaar samen te werken: het Rode kruis, de Scouts, de brandweer en de verschillende levensbeschouwingen. In een mum van tijd is het vredeslicht ter beschikking in elk dorp, station en brandweerkazerne. Niemand die begrijpt hoe dit samenhorigheidsgevoel zo spontaan is kunnen ontstaan. Maar de verdeling van dit klein licht, kan een land blijkbaar terug groot maken.  De ORF probeert de actie, met de mediakanalen die voorhanden zijn, in goede banen te leiden. De regionale ORF Directeur Kurt Rammerstorfer benadrukte in 2017 nog, dat het vredeslicht een bewust verlangen van een vreedzame samenleving met zich meedraagt. Met als gevolg ….. een menselijke ketting van verbondenheid tijdens de eindejaarsperiode.

Onder de vaste partners om het vredeslicht te promoten en te verdelen reken we Austrian airlines, ARD, de ORF, het Zwitserse SFR, Jürgens TV uit München, MDR fernsehen, het management van Florian Silbereisen, het management van Christoff, het Rode kruis, de brandweer, de Oostenrijkse spoorwegen, de internationale Scoutbeweging, de Chiro, friedenslicht Schweiz, het verbindingskantoor ober Österreich te Brussel, friedenslicht Deutschland, vredeslicht Nederland en tal van ambassades, diplomaten, reisorganisaties om de trip naar Israël mogelijk te maken.  Daarnaast de vele parochies en andere religieuze confessionele groeperingen die zich willen aansluiten met het warmste vredesinitiatief. Verder engageren zich ook vele caritasinstellingen zoals de Samaritaanafdeling, de actie Licht ins Dunkel in Oostenrijk en Denk an Mich in Zwitserland. Ook veel prominenten uit de politieke wereld maken zich klaar om dit vredesinitiatief mee te ondersteunen. Velen zijn dan ook overtuigd dat dit initiatief nog over een voldoende groeipotentieel beschikt.

 

DSC03443

#Jugendreporter: Friedenslicht in Graz

Tolle Arbeit unserer Rotkreuz-Jugendreporter David und Martin! Sie haben für euch auf knapp drei Minuten spannende Interviews und Impressionen vom ORF-Friedenslicht in Graz zusammengestellt. Film ab:

Geplaatst door Rotes Kreuz Steiermark op Dinsdag 27 december 2016

Van kaars tot kaars, van mens tot mens, van collega tot collega en van verzorger tot verzorger. En gaat het licht in jouw gemeente uit? Heen nood. Wij komen dan het licht terug aansteken.