Het vredeslicht opzoeken bij een hoofdverdeelpunt.

Inleiding

Jaarlijks worden een aantal activiteiten georganiseerd zodat mensen het vredessymbool ook in hun eigen streek kunnen verwelkomen.

Gent

Ieper

Brugge

Leuven

Kortrijk

Geel

Hoofdverdeelpunten

Het onthaal van het vredeslicht wordt met een activiteit voorzien bij elk hoofdverdeelpunt Dit gaat meestal gepaard met een activiteit,:  We verwelkomen het vredeslicht vanuit een inter-levensbeschouwelijk visie. Het Vredeslicht is er voor alle mensen. Omdat de burgemeester elke burger van de stad of gemeente vertegenwoordigt, wordt het vredeslicht vaak aan de eerste burger van de gemeente aangeboden.

Het onthaal van het vredeslicht wordt met een activiteit voorzien bij elk hoofdverdeelpunt. Een hoofdverdeelppunt voldoet aan een aantal criteria: Vanuit de afdeling wordt er een vertegenwoordiger in de Algemene Vergadering of de Raad van Bestuur Vredeslicht VZW opgenomen.  En het Vredeslicht wordt ontvangen vanuit een inter-levensbeschouwelijke visie.  Omdat de burgemeester elke burger van de stad of gemeente vertegenwoordigt, wordt het vredeslicht vaak aan de eerste burger van de gemeente aangeboden.

Lokale initiatieven

Plaatselijke verenigingen en besturen kunnen zelf initiatieven nemen om het vredeslicht te verwelkomen en het vervolgens verder te verdelen. Dit kan door in je eigen gemeente of streek een verdeelpunt te openen. Wil je weten waar je het vredeslicht kan vinden? Klik dan op “Vredeslicht Mappy’. Bij het inklikken ervan, krijgt u de nodige informatie.

Waarom mijn initiatief als verdeelpunt melden bij ‘Vredeslicht.be’ ?

Vergeet je verdeelpunt niet te melden op onze website. Zo kunnen mensen je makkelijker vinden via ‘Vredeslicht Mappy.be.’ 

Vraag naar onze affiches. Je kan ze afhalen bij onze hoofdverdeelpunten.  (Max 5 per verdeelpunt). En tot slot gebruik je als herkenningspunt ons logo zodat mensen je makkelijk weten te herkennen. Alvast veel succes toegewenst! Wens je meer info?

Recente berichten
Recente reacties
    Archieven
    Categorieën