We zijn op zoek naar….

  • We zijn op zoek naar….

Heel wat jeugdverenigingen en parochies, gemeentebesturen hebben de weg naar het vredeslicht al gevonden. Bij de hoofdverdeelpunten is er met de komst van het vredeslicht een activiteit voorzien.

  • (Jeugd) Verenigingen, Scholen en Geïnteresseerden

Mensen die met hun (jeugd) Vereniging  een verdeelpunt openen. wensen te openen.  We denken bijvoorbeeld aan een zangstonde of een kerstconcert.

  • Parochies, moslimgemeenschappen, huis van de mens.

Tijdens de kerstperiode is het vredeslicht te gast bij een aantal eucharistievieringen, bijeenkomsten tijdens het vrijdaggebed in de moskee of in het huis van de mens. De priester, Iman of woordvoerder geeft een eigen levensbeschouwelijke toets mee aan het vredeslicht. Symboliek en religie kunnen samen gaan. Wie interesse heeft ….., Neem dan gerust met ons contact op. Wij doen het nodige. Tip: Breng het vredeslicht ook aan huis bij zieke mensen… (ziekenzorg)

  • Atletiek- en wandelclubs.

Het vredeslicht is op zoek naar wandelaars en sportievelingen om het Vredeslicht van Deinze over Aalter, Beernem, tot in Zedelgem te krijgen. Een afstand van ongeveer 50 km. De transfer van het vuur zal door fakkels worden overgedragen. Heb je zin om deze tocht mee te helpen organiseren?

Friedenslichtmarathon_Molln_2018
FLM17_WebA (85)
FLM17_WebA (71)