We zijn op zoek naar….

 • We zijn op zoek naar….
We hebben 'jou' nodig om het vredeslicht te verspreiden.
Meld je aan als vereniging om mee te werken aan dit mooi initiatief
 • Venenigingen, parochies, organisaties, koren, geïnteresseerden

Heel wat jeugdverenigingen en parochies, gemeentebesturen hebben de weg naar het vredeslicht al gevonden. Bij de hoofdverdeelpunten is er met de komst van het vredeslicht een activiteit voorzien.

Er liggen ons inziens heel wat kansen om het vredeslicht te onthalen naar aanleiding van een kerstconcert of aan het begin van een kerstmarkt. Hiervoor zijn uiteraard mensen nodig die onder het vredeslicht mee hun schouders willen zetten.

Wil je meer informatie, of wens je met ons een gesprek aan te gaan. Dan kan dit. Laat gerust iets van je horen, zodat wij ook met u contact kunnen opnemen.

 • Sportievelingen gezocht.

Het vredeslicht is op zoek naar wandelaars en sportievelingen om de waakvlam van Gent naar Oudenaarde te krijgen. Een afstand van ongeveer 40 km. De transfer van het vuur zal door fakkels worden overgedragen. Heb je zin om deze tocht mee te helpen organiseren? Laat gerust ietw van je horen.

Friedenslichtmarathon_Molln_2018
foto (c) friedenslichtmarathon österreich. / Gerhard Gegenleitner / contact www.friedenslicht-marathon.at
 • Parochies, moslimgemeenschappen, huis van de mens

Tijdens de kerstperiode is het vredeslicht te gast bij een aantal eucharistievieringen, bijeenkomsten tijdens het vrijdaggebed in de moskee of in het huis van de mens. De priester, Iman of woordvoerder geeft een eigen levensbeschouwelijke toets mee aan het vredeslicht. Symboliek en religie hangen aan elkaar vast. Naar zingeving toe krijgt het vredeslicht een absolute meerwaarde om vanuit een levensbeschouwelijke plaats het vredeslicht mee te geven en verder te verspreiden.  Heb je interesse ….., Neem dan gerust met ons contact op. Wij doen het nodige. Tip: Breng het vredeslicht ook aan huis bij zieke mensen… (ziekenzorg)

 • Gemeentebesturen die verenigingen samen brengen.
Burgemeester Annick Vermeulen uit Zedelgem was de eerste Belgische burgermoeder die het vredeslicht op het gemeentehuis in ontvangst nam.
in samenwerking met Touché bouwde men in Zedelgem een sterke traditie uit.
Vredeslicht foto getrokken Clementspoort Gent 2019 / fotograaf Vredeslicht Gent
81530194_2663767760397425_410584304968531968_n
79852817_2663768540397347_5750400578672918528_n
Licht van Vrede - Affiche kerstconcert 2019 Veldegem

Burgemeester Annick Vermeulen uit Zedelgem nam in haar gemeentehuis het vredeslicht als eerst Belgische burgermoeder in ontvangst. Veel burgemeester begrepen dat hier een mooie rol was weggelegd voor elk gemeentebestuur. Velen hebben de weg an ook al naar het vredeslicht gevonden. En het hoeft geen betoog. Het vredeslicht is voor uw stad of gemeente een meerwaarde eens je er aan begonnen bent.

Het vredeslicht kan ontvangen worden in een gemeentehuis of een stadhuis. Velen nodigen ook afgevaardigden van het verenigingsleven en de veschillende levensbeschouwingen uit, teneinde dit evenement bij te wonen.  Maar het vredeslicht kan ook ontvangen worden vanuit een activiteit. In Ieper en in Zedelgem is men op zoek naar 100 vrijwilligers, die met transportkaarsen en kandelaars wandelend gewijs het vredeslicht willen binnenloodsen. Het gemeentebestuur sluit hierbij aan.

Nog andere afdelingen laten het vredeslicht overkomen naar aanleiding van een kerstconcert, een gastspreken of een optreden van een koor. Ook

Het vredeslicht kan je dus, op een zo klein en/of zo groot mogelijke wijze, zoals u dit zelf wenst,  organiseren.

 • Jongeren voor het transporteren en het overhandigen van het vredeslicht.

Zowel in binnen als in buitenland nemen jongeren een groot deel voor hun rekening. Zowel de jeugdbrandweer, als de scouts als het Rode Kruis  participeren in een aantal landen aan heel dit gebeuren.

Ben je nu lid van de Scouts, IJD, Chiro, Ksa, speelpleinwerking, Sint-Michielsbeweging of sportvereniging. Het maakt ons eigenlijk niet zo veel uit. Dit is het moment Beste jongeren dat je ook iets kan terug geven aan de samenleving. Onze maatschappij biedt elke jongere de kans om te kunnen studeren, om zich te kunnen ontspannen.  Een kans om als jongere ook met het vredeslicht een signaal terug te geven.

Hebben we je overtuigd? Laat ons gerust iets weten wat de mogelijkheden zijn.

Recente berichten
Recente reacties
  Archieven
  Categorieën